Ο Άλφιο Μπαζίλε είναι ο νέος προπονητής της Μπόκα Τζούνιορς. Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Αργεντινής βρίσκεται από την Τρίτη στην «ηλεκτρική καρέκλα» της πιο δημοφιλούς ομάδας της χώρας και γίνεται ο τρίτος άνθρωπος που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου.
Ο Μπαζίλε αποτελεί επιλογή του αντιπροέδρου της Μπόκα, Ντιέγκο Μαραντόνα, και θα αντικαταστήσει τον Χόρχε Μπενίτεθ ο οποίος παραιτήθηκε πριν δύο εβδομάδες όταν έφτυσε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας κατά τη διάρκεια ενός επεισοδιακού αγώνα για το Κόπα Λιμπερταδόρες με τη μεξικανική Γουαδαλαχάρα. Ο νέος τεχνικός ήρθε στον σύλλογο στο τέλος μιας απογοητευτικής σεζόν η οποία άφησε τη Μπόκα έξω από το λατινοαμερικάνικο Τσάμπιονς Λιγκ, μια διοργάνωση που κατέκτησε τρεις φορές από το 2000 έως το 2003.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω αυτήν την ευκαιρία, έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά για να αντιστρέψω την υπάρχουσα κατάσταση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαζίλε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο νέος άνθρωπος στο τιμόνι της ομάδας, ήταν ο εκλεκτός του Μαραντόνα από τους υποψηφίους για την ανάληψη της θέσης και το ραντεβού του με μέλη της διοίκησης νωρίτερα την Τρίτη επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της Μπόκα Μαουρίτσιο Μάκρι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαραντόνα στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του, στις ΗΠΑ το 1994 αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού της ομάδας της καρδιάς του Άλφιο Μπαζίλε.
Επιμέλεια : Γιώργος Κοντογεώργης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






