Προετοιμασία ΑΕΚ

Τρέξιμο χωρίς μπάλα και το τόπι στα πλάγια

H πρώτη προπόνηση με μπάλα είχε συγκεκριμένες, αλλά ενδεικτικές ασκήσεις για το ποια είναι η ΑΕΚ που θέλει να δημιουργήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τη νέα περίοδο. Η ταχύτητα, η κίνηση και εναλλαγή θέσεων δίχως τη μπάλα και οι πάσες με τη μία, είναι χαρακτηριστικά που κάνουν πιο όμορφο, αλλά και συνάμα πιο ουσιαστικό το παιχνίδι.

H πρώτη προπόνηση με μπάλα είχε συγκεκριμένες, αλλά ενδεικτικές ασκήσεις για το ποια είναι η ΑΕΚ που θέλει να δημιουργήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τη νέα περίοδο. Η ταχύτητα, η κίνηση και εναλλαγή θέσεων δίχως τη μπάλα και οι πάσες με τη μία, είναι χαρακτηριστικά που κάνουν πιο όμορφο, αλλά και συνάμα πιο ουσιαστικό το παιχνίδι. Στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τις ομάδες που έχει εργαστεί ο Σερβοέλληνας τεχνικός και τα οποία θα προσπαθήσει να εμφυσήσει στην ΑΕΚ της νέας περιόδου που χτίζεται στο Ζέεφελντ. Διαβάστε επίσης το καθημερινό πρόγραμμα των παικτών της «Ένωσης» στην Αυστρία.


Γκάζια για σωστή εκτέλεση της άσκησης



Μετά από ένα καλό ζέσταμα με ασκήσεις με μπάλα, ήρθε η ώρα για τις ασκήσεις επί χάρτου. Πέντε ποδοσφαιριστές αλλάζοντας τη μπάλα με τη μία προσπαθούσαν ν’ αναπτυχθούν γρήγορα αλλάζοντας θέση ταυτόχρονα. Ο Μπάγεβιτς ήταν από την αρχή πολύ απαιτητικός και αυστηρός στη συγκεκριμένη άσκηση, αφού απαιτούσε από τους παίκτες σωστή κίνηση δίχως τη μπάλα από τους υπόλοιπους ώστε να σπάσει η μπάλα στα πλάγια γρήγορα και να βγει σέντρα με τη μία. Ο Μαντούκα σε δύο περιπτώσεις και ο Χετεμάι σε άλλη μια δεν εκτέλεσαν σωστά την κίνηση με αποτέλεσμα να δεχτούν τις παρατηρήσεις από τον Σερβοέλληνα τεχνικό. Από κοντά στην εκτέλεση της συγκεκριμένης άσκησης και ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής που έκανε κι αυτός τις παρατηρήσεις, όταν οι επιλογές των ακραίων δεν ήταν οι κατάλληλες. Πάντως καλή εντύπωση στη συγκεκριμένη άσκηση έκανε ο Ιορντάκε που είναι προφανές πως δουλεύει και το αριστερό πόδι. Συλλάβαμε μια καλή σέντρα με τα αριστερό και μια υποδειγματική εκτέλεση με το δεξί, ενώ σε κέφι βρισκόταν εκτελεστικά και ο Τζεμπούρ.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, σε ένα ιδιόρρυθμο διπλό με την ομάδα που έβαζε γκολ να ξεκινάει νέα επίθεση. Με τους «κίτρινους» αγωνίζονταν οι Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Κουτρομάνος, Ιορντάκε, Μπλάνκο, Καράμπελας, Μάκος, Τζεμπούρ. Για τους «μπλε» οι Σκόκο, Μαντούκα, Ζεράλντο, Χουανφράν, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιουφ και Καφές. Με τους «γκρι» οι Παληγεώργος, Χετεμάι, Ρίκκα, Μπερνς, Λαγός, Γιαχάγια, Ενσαλίβα, Γκέντζογλου, Σαφώς και είναι πολύ πρώιμο να πει κανείς κάτι πάνω σε σκέψεις για ενδεκάδα, αλλά είναι προφανές πως ο Σερβοέλληνας τεχνικός θέλει να δέσει σταδιακά κάποια κομμάτια στον τομέα της συνοχής.


Το καθημερινό πρόγραμμα των παικτών


Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα που ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πάντοτε σε τοπική ώρα.

07:15: Έγερση
07:15-07.45: Πρωινό
09:30 Πρωινή προπόνηση
Μετά το πέρας της προπόνησης οι παίκτες επιστρέφουν στο ξενοδοχείο. Σε αυτό το κομμάτι της ημέρας μπορούν να κάνουν μασάζ ή πισίνα. Στη μια καθημερινά, δύο από τους παίκτες θα μιλάνε για περίπου μισή ώρα στους εκπροσώπους του Τύπου.
13:30: Μεσημεριανό
17:15 Οι παίκτες σηκώνονται από τη μεσημβρινή ξεκούραση και ακολουθεί η μετακίνηση για την απογευματινή προπόνηση.
20:30 Βραδινό

Ηρέμησαν μετά τις 12

Πάντως το πρώτο βράδυ στην Αυστρία, οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα η αποστολή δεν μπόρεσε να ησυχάσει πριν από τις 12, μιας και παραπλεύρως γινόταν συναυλία με μουσική ροκ και τα ντεσιμπέλ ήταν ιδιαίτερα αυξημένα για να μπορέσει να ησυχάσει κανείς. Κάτι ανάλογο αναμενόταν να συμβεί και το βράδυ του Σαββάτου μιας και οι εκδηλώσεις θα έχουν συνέχεια.

• Στο Ζέεφελντ προετοιμάζεται και η Σλάβια Πράγας με την οποία η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο της φιλικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x