Προετοιμασία ΑΕΚ

Αχώριστο δίδυμο στις επιθετικές ασκήσεις Τζεμπούρ –Μπλάνκο

Ασκήσεις ανάπτυξης και διπλό 6Χ6 με βοήθειες από περιφερειακούς παίκτες στα όρια του νοητού γηπέδου, στο ήμισυ του τερέν πραγματοποιήθηκαν στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής που στο μεγαλύτερο διάστημα διεξήχθη κάτω από ψιλόβροχο.

Ασκήσεις ανάπτυξης και διπλό 6Χ6 με βοήθειες από περιφερειακούς παίκτες στα όρια του νοητού γηπέδου, στο ήμισυ του τερέν πραγματοποιήθηκαν στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής που στο μεγαλύτερο διάστημα διεξήχθη κάτω από ψιλόβροχο. Με Μπλάνκο και Τζεμπούρ σαν βάση έδειχνε τα συστήματα ο Μπάγεβιτς. Πανέμορφα γκολ από Σκόκο, «Ζορό» και Καράμπελα στο μίνι διπλό. Ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους ακολούθησαν Λαγός και Μαντούκα. Αρκετά πιθανό ένα φιλικό με Μπόκα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

Δεύτερη προπόνηση με μπάλα

Ασκήσεις παρεμφερείς με τις χθεσινές, είχε η δεύτερη προπόνηση με μπάλα για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ. Ο Μπάγεβιτς έδωσε έμφαση και πάλι στους συνδυασμούς με τη μία και την κίνηση των ποδοσφαιριστών δίχως τη μπάλα. Με βάση όποτε έδινε τα παραδείγματα, τους Τζεμπούρ και Μπλάνκο ξεκινούσε η πρώτη πεντάδα για αυτή την άσκηση γρήγορης ανάπτυξης που στην προπόνηση της Κυριακής πάντως είχε κάποιες παραλλαγές. Χθες σε όλη τη διάρκεια της άσκησης είχαμε τον έναν από τους δύο επιθετικούς να ανοίγεται δεξιά ή αριστερά, ενώ σήμερα έγινε η ίδια άσκηση (πάντα με τρεις ή τέσσερις πάσες και σέντρα από τα άκρα), με τους δύο σέντερ φορ όμως να κάνουν κίνηση ο ένας στην χιαστί φεύγοντας ο ένας στην πλάτη του άλλου για να ανοίξει σωστά η επίθεση και στη συνέχεια γέμισμα της περιοχής, από τους παίκτες ώστε να υπάρχουν περισσότερες προϋποθέσεις γι’ αυτόν που θα βγάλει τη σέντρα. Σαφώς και συμπεράσματα μόνο από τις ασκήσεις δεν μπορούν να βγουν, όμως αυτές οι ασκήσεις δείχνουν την διάθεση του Μπάγεβιτς για γρήγορη ανάπτυξη και λειτουργία με τον έναν επιθετικό να ανοίγεται ή τους δύο να παίζουν κοντά ώστε να βγαίνει η επίθεση.

Γκολάρες από Σκόκο, Μπλάνκο, Καράμπελα στο «διπλό»

Στο διπλό αξίζει να σημειώσουμε πως οι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν ουσιαστικά μέσα ήταν έξι και έξι, όμως στις νοητές τελικές γραμμές που είχαν σχηματιστεί με κάποιους κώνους, υπήρχαν βοηθητικοί παίκτες για να γίνονται συνδυασμοί. Ο Νάτσο Σκόκο ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό των εντυπωσιακών γκολ με ένα σκαφτό πάνω από τον Λούκατς για ν’ ακολουθήσουν μέσα σε μικρό διάστημα, δύο οβίδες. Μια τους Μπλάνκο με μονοκόματο σουτ βολε από ωραίο σκάψιμο του Τζεμπούρ και ένα του Καράμπελα επίσης με μονοκόματο αριστερό σουτ. Σαφώς και όσο πλησιάζουμε στα πρώτα φιλικά θα υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερα συμπεράσματα.

Μετά την προετοιμασία οι αποφάσεις…

Το θέμα της μη αφύπνισης του Μιχάλη Παυλή το πρωί της Κυριακής, δεν πήρε συνέχεια, με την έννοια ότι δεν λήφθηκε κάποια απόφαση. Ο παίκτης σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες, αλλά όπως και για όποιο (αν προκύψει και κάποιο άλλο) πειθαρχικό παράπτωμα, οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά το πέρας της προετοιμασίας. Στο μεταξύ για προληπτικούς λόγους, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Λαγός και Μαντούκα. Ο πρώτος ένοιωσε ένα πιάσιμο στις γάμπες, ενώ και ο δεύτερος υπέφερε από πιασίματα και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Πάντως δεν συντρέχει κάτι ανησυχητικό με τους δύο παίκτες και λογικά οι δύο ποδοσφαιριστές θα είναι τη Δευτέρα στη διάθεση του προπονητή.

Φιλικό με Μπόκα;

Μια πληροφορία που δεν διαψεύστηκε από την πλευρά της ΑΕΚ και γράφτηκε στην Αργεντινή, αφορά την πιθανότητα φιλικού παιχνιδιού με την Μπόκα Τζούνιορς. Οι «χεινέσες» αναμένεται να έρθουν με όλα τους τα αστέρια στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται πέρα από τον Άρη ν΄αντιμετωπίσουν κι άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκ. Υπάρχει πληροφόρηση πως η ΑΕΚ είναι κοντά στην πραγματοποίηση ενός τέτοιου εμπορικού φιλικού που θα προσελκύσει αν και θα είναι Αύγουστος πολύ κόσμο και θα έχει λογικά εισπρακτική επιτυχία αν πραγματοποιηθεί. Για το θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα. Πάντως ο Μπάγεβιτς θέλει δύο παιχνίδια οπωσδήποτε εντός έδρας πριν να ανοίξει η αυλαία των υποχρεώσεων για το EUROPA LEAGUE.

Μικρά –μικρά από το Ζέεφελντ

*Κοντά στους νέους παίκτες οι Κυργιάκος και Μαϊστόροβιτς που αναδεικνύουν μια «πατρική» φυσιογνωμία για τα νέα παιδιά. Ο Έλληνας διεθνής έχει πάρει υπό την σκέπη του τον Δημήτρη Κουτρομάνο και αυτό φάνηκε από τα λόγια που είπε στη συνέντευξη του Σαββάτου. Κάτι ανάλογο έχει γίνει και με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και τον Κώστα Μανωλά. Σίγουρα οι δύο νεαροί αμυντικοί θα έχουν πολλά να μάθουν από τους δύο έμπειρους αμυντικούς.

* Ο Περπαρίμ Χετεμάι είναι ψυχολογικά ανεβασμένος από τις εμφανίσεις και στο Ευρωπαϊκό των Ελπίδων, αλλά και από την παρουσία του στο τέλος των πλέι-οφ με την ΑΕΚ. Στην πρωινή προπόνηση σε μια από τις ασκήσεις με τα βάρη, όταν ο Τζεμπούρ έπεσε κάτω αποκαμωμένος ο Φινλανδός χύμηξε πάνω του σαν μικρό παιδί για να...παλέψουν. Οι δύο τους, φαίνεται πως κάνουν καλή παρέα.

* Καθόλου ψαρωμένος και σχετικά άνετος στις απαντήσεις του στους δημοσιογράφους ήταν ο Κώστας Μανωλάς στην μεσημεριανή συνέντευξη της Κυριακής.

* Δύο φοιτητές από τον Ίνσμπρουκ, αλλά και κάποιοι ακόμα φίλοι της «Ένωσης» από γύρω περιοχές, αλλά και δύο πιτσιρικάδες βρέθηκαν στη απογευματινή προπόνηση. Ο ένας από τους δύο «μπόμπιρες» ζήτησε μια φανέλα, ή κάποιο προπονητικό αξεσουάρ από τον Σωτήρη Κυργιάκο που έκανε ότι μπορούσε για να φύγει ικανοποιημένος ο νεαρός φαν του.

* Κάποια αυτόγραφα υπέγραψε και ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x