Προετοιμασία ΑΕΚ

Φωνές στις ασκήσεις κατοχής από Μπάγεβιτς

Όσο περνάνε οι μέρες στο Ζέεφελντ ο ανταγωνισμός φουντώνει, αλλά και οι παρατηρήσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς για να φτάσει η ΑΕΚ στα επιθυμητά επίπεδα είναι ακόμα δριμύτερες. Με ασκήσεις για κατοχή μπάλας και διπλό με τέσσερα μικρά νοητά τέρματα (σε ρόλο δοκαριών οκτώ κοντάρια περίπου στα δύο τρίτα σε μήκος του γηπέδου αλλά με τις νοητές πλάγιες γραμμές πιο μέσα από τις κανονικές) κύλησε η απογευματινή προπόνηση.

Όσο περνάνε οι μέρες στο Ζέεφελντ ο ανταγωνισμός φουντώνει, αλλά και οι παρατηρήσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς για να φτάσει η ΑΕΚ στα επιθυμητά επίπεδα είναι ακόμα δριμύτερες. Με ασκήσεις για κατοχή μπάλας και διπλό με τέσσερα μικρά νοητά τέρματα (σε ρόλο δοκαριών οκτώ κοντάρια περίπου στα δύο τρίτα σε μήκος του γηπέδου αλλά με τις νοητές πλάγιες γραμμές πιο μέσα από τις κανονικές) κύλησε η απογευματινή προπόνηση. Δέκτες των οξύτατων παρατηρήσεων του Σερβοέλληνα τεχνικού, οι Ενσαλίβα, Ταχτσίδης και Μαϊστόροβιτς. Όλος ο απολαυστικός διάλογος με ατάκες από Κυργιάκο, Μπάγεβιτς και Σάχα στην πρωινή προπόνηση.

Άστραψε και βρόντηξε

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κλήθηκαν να δείξουν τη βελτίωση τους στην κατοχή μπάλας σήμερα χωρισμένοι σε δύο ομάδες των 12 ποδοσφαιριστών με τον Μανωλά να παίζει μπαλαντέρ, μιας και ο αριθμός δεν έβγαινε ζυγός από τη στιγμή που ο Σκόκο και πάλι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Είναι ολοφάνερο από τη φύση των ασκήσεων ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει πολύ καλή κυκλοφορία και έξυπνο παιχνίδι από τους ποδοσφαιριστές του, με εκμετάλλευση του κενού χώρου και τη μπάλα να πηγαίνει πάντα στον ξεμαρκάριστο ποδοσφαιριστή.

Στην ανάλογη άσκηση κατοχής με την πρωινή, όπου οι δύο ομάδες προσπαθούν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους όσο περισσότερο γίνεται , ο Μπάγεβιτς θέλησε να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του να δίνουν τη μπάλα στον ελεύθερο παίκτη και να μην μένει πολύ η μπάλα στο ίδιο σημείο ώστε να μην κλείνονται. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της άσκησης αυτής, ο Ενσαλίβα κρατούσε τη μπάλα στο ίδιο σημείο πολύ ώρα με κάποιες κοντινές πάσες, με αποτέλεσμα η ομάδα του να έχει παγιδευτεί με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ξέσπασμα του Μπάγεβιτς: «Άλλαξε μπάλα τι θες εκεί πέντε φορές; Εσύ συνεχίζεις να δίνεις κοντά-κοντά. Στο παιχνίδι το ίδιο θα κάνουμε» φώναξε ο Μπάγεβιτς με αυστηρό τόνο στον «Ταμ».

Στη συνέχεια όταν έγινε η άσκηση με τα τέσσερα νοητά τέρματα, ιδιαίτερα ευδιάθετος έδειξε ο Τζεμπούρ που φαίνεται ανεβασμένος κάθε μέρα και περισσότερο στην προετοιμασία, ενώ την παράσταση με μια ασίστ και δύο σωτήριες επεμβάσεις στις νοητές γραμμές ήταν ο Νίκος Γεωργέας για να προκαλέσει τον θαυμασμό του Κυργιάκου, όχι σε μια από τις φάσεις που έκοψε στη γραμμή, αλλά σε άλλο ένα τάκλιν καμικάζι που έκανε με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ αν και εκείνος είχε κάνει την προβολή για να αποσοβήσει το γκολ. «Ναι μωρή παιχτούρα» ήταν η ατάκα του Σωτήρη Κυργιάκου στον Νίκο Γεωργέα. Πάντως και σε αυτό το κομμάτι δεν έλειψαν οι έντονες παρατηρήσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς που επισήμανε στον Ταχτσίδη όταν αυτός δεν μάρκαρε σε μια φάση: «Έρχεται μπαλιά από 50 μέτρα και συ δεν μπορείς να μαρκάρεις; Τι σου ζήτησα πριν»; Παρατηρήσεις στα σέρβικα για μια λανθασμένη ενέργεια δέχτηκε και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το πρωί θα πάνε τελικά στο δάσος στις 09:30 τοπική (10.30 ώρα Ελλάδος) με εξαίρεση τους Γεωργέα, Ρίκκα, Σκόκο και Λαγό που θα κάνουν προπόνηση στο κανονικό γήπεδο, μαζί με τους τερματοφύλακες για να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση τους, λόγω του κακοτράχαλης επιφάνειας και να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Ο Νίκος Γεωργέας πάντως για προληπτικούς λόγους, έφυγε και πάλι με πάγο στο γόνατο μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης.

Μπλέξιμο με Μανωλά

O Ντούσαν Μπάγεβιτς τα είχε και με κάποια μέλη από το επιτελείο του, καθώς σημειώθηκε ασυνεννοησία με τη συμμετοχή του νεαρού Μανωλά στην απογευματινή προπόνηση. Αρχικά ο παίκτης, που είχε ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα το πρωί, δεν ήταν προγραμματισμένο να πάρει μέρος και στην απογευματινή προπόνηση και να ακολουθήσει προληπτικά ατομικό πρόγραμμα. Αυτός όμως εμφανίστηκε κανονικά στο γήπεδο για να προπονηθεί με αποτέλεσμα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να κάνει έντονες παρατηρήσεις στον φυσιοθεραπευτή Νίκο Πανταζή, λέγοντας: «Μπορεί τώρα, ενώ δεν μπορούσε πριν 2 ώρες… Τέτοια πράγματα άλλη φορά δεν έχει». Ο παίκτης τελικά προπονήθηκε κανονικά, αλλά και μετά το τέλος της προπόνησης ο Σερβοέλληνας τεχνικός έκανε πάλι παρατηρήσεις στο επιτελείο του.


Απολαυστικές ατάκες από Μπάγεβιτς - Κυργιάκο

Πέρα από το Νίκο Γεωργέα, πάντως το πρωί εκείνος που είχε κέφια ήταν ο Σωτήρης Κυργιάκος. Αρχικά στην άσκηση με τα έλκηθρα που εν συνεχεία είχε τελείωμα φάσεων ο διεθνής αμυντικός της ΑΕΚ αστόχησε απελπιστικά για να προκαλέσει τη θυμηδία των υπολοίπων. Λίγο μετά το γκολ του Γεωργέα όμως πήρε το αίμα του πίσω με ένα εντυπωσιακό γκολ για να του πει ο Μπάγεβιτς πως τώρα μπορεί να φύγει. Ο Κυργιάκος σημείωσε και δεύτερο γκολ στη συνέχεια και άρχισε να προκαλεί τον Σάχα λέγοντας του «τι καφεδάκι να κεράσω, εσπρέσσο, καπουτσίνο»;

* Είναι οριστικό. Η παρουσίαση της νεας ομάδας θα γίνει στις 8 Αυγούστου, στο πλαίσιο φιλικού αγώνα που θα δοθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x