Προετοιμασία ΑΕΚ

Δεν έκανε «σεφτέ»…

Την τρίτη της ισοπαλία σε ισάριθμους αγώνες επί αυστριακού εδάφους έφερε η ΑΕΚ στην τελευταία φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Τσερνομόρετς Μπουργκάς μένοντας στο 1-1 στο Λάνγκερφελντ. Ο Παυλής με ωραίο εναέριο πλασέ άνοιξε το σκορ στο 62΄, ισοφάρισαν οι Βούλγαροι στην εκπνοή του αγώνα με τον Μορίς. Απ’ το πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο, βελτιώθηκαν στο δεύτερο παρά τις πολλές αλλαγές. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στους χιαστούς, ο Ρίκκα.

Την τρίτη της ισοπαλία σε ισάριθμους αγώνες επί αυστριακού εδάφους έφερε η ΑΕΚ στην τελευταία φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Τσερνομόρετς Μπουργκάς μένοντας στο 1-1 στο Λάνγκερφελντ. Ο Παυλής με ωραίο εναέριο πλασέ άνοιξε το σκορ για την «Ένωση» στο 62΄, ισοφάρισαν οι Βούλγαροι στην εκπνοή του αγώνα με κεφαλιά του Μορίς. Απ’ το πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο, βελτιώθηκαν στο δεύτερο παρά τις πολλές αλλαγές. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στους χιαστούς, ο Αντώνης Ρίκκα.

Για πρώτη φορά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δοκίμασε το 4-4-2 από την αρχή. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ξεκίνησε το ματς με τον Αραμπατζή κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Κυργιάκο Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας, ενώ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα βρέθηκαν οι Καράμπελας και Κουτρομάνος. Κεντρικά χαφ αγωνίστηκαν οι Καφές κι Γιαχάγια που πλαισιωνόντουσαν απ’ τους Μαντούκα και Ιορτνάκε, ενώ Μπλάνκο και Σκόκο απάρτιζαν το επιθετικό δίδυμο.

Το παιχνίδι στο πρώτο 25λεπτο δεν είχε ρυθμό. αλλά απ’ το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ ήταν εκείνη που ανέλαβε τα ηνία. Η «Ένωση» ήταν αρκετά στατική στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Μαντούκα να είναι απ’ τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, ενώ και ο Σκόκο έδειξε αρκετά καλά στοιχεία αγωνιζόμενος μαζί με τον Μπλάνκο.

Ο Σκόκο στο τρίλεπτο 16-18 είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά το πρώτο απ’ τα σουτ του κόντραρε, ενώ το εξαιρετικό δεύτερο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στογιάνοφ. Στο 29΄ είχε μία ακόμα καλή στιγμή, αλλά στο γυριστό σουτ του απάντηση είχε και πάλι ο πορτιέρο των Βούλγαρων. Δύο λεπτά αργότερα ο Καφές έκανε «φύλλο και φτερό» την άμυνα της Μπουργκάς, αλλά τη στιγμή που βρέθηκε σε θέση ισχύος έκανε το κάτι παραπάνω και δεν μπόρεσε να σκοράρει ένα ακόμα γκολ στα φιλικά που συνοδεύτηκε και με πολύ βροχή-άρχισε να πέφτει μετά το 40΄-. Πάντως στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους η ΑΕΚ εμφανίστηκε ακόμα πιο κινητική με βασικό άξονα τον Μαντούκα, ενώ βοήθησε και η άνοδος του Καράμπελα που είχε επιτέλους ένα καλό διάστημα στο ματς και ανέβαινε από αριστερά.

Οι πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο δεύτερο μέρος, 11 τον αριθμό (άφησε μόνο τον Αραμπατζή και έβαλε αργότερα και τον Ρίκκα) δεν επηρέασαν τον «δικέφαλο». Αντιθέτως, μάλιστα η ΑΕΚ βελτιώθηκε στην κυκλοφορία της μπάλας, έκανε πιο γρήγορη την ανάπτυξή και είχε σχεδόν μόνιμα κλεισμένη στα καρέ της την Μπουργκάς ειδικά στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους με ένα 4-2-3-1 και τον Ταχτσίδη πίσω από τον Παυλή και τους Ντιουφ και Μπερνς στα άκρα. Μάλιστα ο Αυστραλός έδειξε για πρώτη φορά κάποια ψήγματα του ταλέντου του. Ο Ταχτσίδης στο 51΄ δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0 από το ύψος του πέναλτι, όμως στο 62΄ ο προωθημένος του δευτέρου 45λεπτου, Παυλής με όμορφο εναέριο πλασέ νίκησε τον Στογιάνοφ βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μετά το 75΄ οι Βούλγαροι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να απειλήσουν τον Αραμπατζή που σε γενικές γραμμές είχε ένα ήσυχο απόγευμα μέχρι τα τελευταία λεπτά. Εκεί είδε τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του στο 84΄, ενώ στο 88΄, κατέγραψε μια εξαιρετική απόκρουση στο ενεργητικό του. Στην εκπνοή του αγώνα όμως, η αμυντική λειτουργία της ομάδας αδράνησε και ο Μορίς με κεφαλιά ισοφάρισε στερώντας τους την πρώτη τους νίκη στην Αυστρία.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κουτρομάνος, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γιαχάγια, Καφές, Μαντούκα, Ιορντάκε, Σκόκο, Μπλάνκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν οι: Γκέντσογλου, Ζεράλντο, Χουανφράν, Μανωλάς, Ενσαλίβα, Μάκος, Ντιούφ (80΄ Ρίκκα), Μπέρνς, Ταχτσίδης και Παυλής.

ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ: Στογιάνοφ, Σέιτ, Τερζίεφ, Αουρί, Παστόρκιν, Τσονκό, Ντιάκοφ, Στοϊμίροβιτς, Φερνάντες, Πλατίνι, Μποζίνοφ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x