Την επιθυμία του να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική με την φανέλα της εθνικής Ισπανίας, εξέφρασε ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Φερνάντο Γιορέντε, τονίζοντας πως οι καλές εμφανίσεις με τον σύλλογο της Βασκωνίας θα του εξασφαλίσουν το πολυπόθητο...εισιτήριο.
Ο 24χρονος παίκτης έχει επανειλημμένως δηλώσει πως μία καλή χρονιά με την Μπιλμπάο, αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητές του, για κλήση στην εθνική της χώρας του από τον ομοσπονδιακό προπονητή των "φούριας ρόχας", Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
Ο Γιορέντε πέτυχε 18 γκολ με τον ισπανικό σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν, με αποτέλεσμα να κληθεί στους πρωταθλητές Ευρώπης για τα φιλικά με Χιλή και Αγγλία, στα οποία μάλιστα πέτυχε και το παρθενικό του γκολ. Συν τοις άλλοις, συμπεριλήφθηκε και στο ρόστερ της Ισπανίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του περασμένου καλοκαιριού. Παρόλα αυτά, τα δύο τελευταία παιχνίδια στα οποία ο Γιορέντε δεν κλήθηκε στην αποστολή της ομάδας, τον κάνουν να ανησυχεί καθώς ξέρει πως πρέπει να δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα, προκειμένου να ανακτήσει μία θέση.
Οι δηλώσεις του Βάσκου άσου ωστόσο στην «AS» δείχνουν αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές του: «Είμαι πεπεισμένος πως φέτος θα πετύχω περισσότερα τέρματα από οποιαδήποτε άλλη σεζόν. Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο ενώ στα θετικά είναι και η τρίτη διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος η Μπιλμπάο (το Europa League). Έχει πολλές ιδιαιτερότητες η φετινή περίοδος. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό και να βρίσκομαι του χρόνου στη Νότιο Αφρική».
Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






