Το ποσό των 1.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διαθέσει η ουκρανική κυβέρνηση το 2010, για τις προετοιμασίες της χώρας ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2012, το οποίο θα συνδιοργανώσει με την Πολωνία, όπως δήλωσε την Τρίτη η πρωθυπουργός, Γιούλια Τιμοσένκο.
Η κα Τιμοσένκο ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα αυτά θα δεσμευθούν ως πρώτη προτεραιότητα από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και θα διατεθούν για επισκευές σε αεροδρόμια και οδικά δίκτυα, ανακατασκευή σταδίων και κατασκευή δεκάδων ξενοδοχείων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της διοργάνωσης.
Επίσης, δήλωσε ότι το 2011 η κυβέρνηση της χώρας θα δεσμεύσει ακόμη περισσότερα χρήματα για τις προετοιμασίες και υπογράμμισε ότι «...κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει για την ικανότητά μας να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας». Σύμφωνα με τα νούμερα που δημοσίευσε η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο δημόσιος τομέας θα επενδύσει ένα ποσό κοντά στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για τις προετοιμασίες ενόψει του EURO 2012.
Πάντως, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Μισέλ Πλατινί, επίσης την Τρίτη, έχει σημειωθεί πρόοδος στις προετοιμασίες. Το διήμερο 10-11 η ηγεσία της UEFA θα λάβει Δεκεμβρίου στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας τις τελικές αποφάσεις της αναφορικά με την επιλογή των πόλεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του EURO 2012. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ και των τριών χωρών, η Γερμανία και η Πολωνία είναι πιθανές εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή αγώνων, εάν η UEFA απορρίψει κάποια από τις τέσσερις ουκρανικές πόλεις στις οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν αναμετρήσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






