Την επιθυμία του να ξεπεράσει τον Ρονάλντο στον πίνακα των σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, εξέφρασε ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Μίροσλαβ Κλόζε. Ο 31χρονος στράικερ των «πάντσερ» στοχεύει να ξεπεράσει στην προσεχή διοργάνωση τα 15 γκολ του «φαινομένου» στο σύνολο, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ελπίδα διάκρισης της «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Τα δέκα γκολ του Γερμανού στα δύο Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει με την εθνική Γερμανίας (2002, 2006), του δίνουν «πάτημα» για να καλοβλέπει την κορυφή της λίστας των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, την οποία κατέχει ο Ρονάλντο, με πέντε τέρματα περισσότερα. «Αν πετύχω έξι γκολ, δεν θα είμαι απλά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας στα Μουντιάλ… Θα κατέχω το ρεκόρ όλων των εποχών. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος», η δήλωση του χαρισματικού γκολτζή, στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.
Όσον αφορά στις επιδιώξεις του με τα «πάντσερ» στην διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού, ο πρώην επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης δεν έδειξε πολύ συγκεκριμένος: «Ζω για να κατακτώ τίτλους. Είναι ωστόσο δύσκολο να καθορίσεις τους στόχους για διάστημα μετά από έναν χρόνο. Θα πρέπει ίσως να περιμένουμε την κλήρωση των ομίλων. Πολλά εξαρτώνται από τον παράγοντα τύχη, αλλά και από την κατάσταση στην οποία θα βρισκόμαστε», ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε τις δηλώσεις του, ο Γερμανός άσος.
Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






