Γενικά

Στοιχηματικό σκάνδαλο απειλεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα

Ένα νέο σκάνδαλο στοιχημάτων είναι έτοιμο να «ταρακουνήσει» τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, οι τοπικές αρχές έχουν στα χέρια τους αποδείξεις για μια σειρά διεφθαρμένων ομάδων και ατόμων στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας.

Ένα νέο σκάνδαλο στοιχημάτων είναι έτοιμο να «ταρακουνήσει» τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, οι τοπικές αρχές έχουν στα χέρια τους αποδείξεις για μια σειρά διεφθαρμένων ομάδων και ατόμων στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο της Κίνας μαστίζεται από σκάνδαλα και στημένα ματς, ωστόσο τώρα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας αριθμός των ομάδων της κινεζικής Σούπερ Λίγκας και της League One (πρώτη και δεύτερη κατηγορία της χώρας), εμπλέκονται σε σκάνδαλο στοιχημάτων.

Όπως αναφέρει το “Goal.com China”, η κινεζική αστυνομία έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της, αντί να επιτρέψει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας(CFA) να επιληφθεί του θέματος, λόγω της κυβερνητικής πίεσης που δέχεται.

Από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από 100 άτομα ενεργών αλλά και πρώην διευθυντικών στελεχών, καθώς και μέλη του προσωπικού της “Guangzhou Pharmaceutical”, της επαρχίας “Liaoning”. Η έκθεση αναφέρει ότι η νίκη με σκορ 5-1 επί της “Guangzhou Shanxi” το 2006 ήταν συμφωνημένη, με υψηλόβαθμα στελέχη και υπαλλήλους από τις δύο ομάδες να εμπλέκονται στη νοθεία του παιχνιδιού.

Ένας από τους άνδρες που πιστεύεται ότι «κρύβεται» πίσω από όλα αυτά είναι ο Γουάνγκ Πο, πρώην γενικός διευθυντής σε πολλές ομάδες της Λίγκας, συμπεριλαμβανομένης της Shanxi, ο οποίος χρησιμοποιούσε τους συλλόγους για προσωπικό οικονομικό όφελος.

Επίσημη δήλωση δεν έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερα ονόματα «βγαίνουν» στο φως από τα ΜΜΕ της Κίνας, ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Με το χάος που επικρατεί αναφορικά με το πρωτάθλημα, έχει προταθεί η αναστολή των αγώνων για ένα χρόνο, μέχρι οι Αρχές να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x