Γενικά

Φωνές για «κομπίνα» Μπλάτερ!

Υπό έντονη αμφισβήτηση τίθεται για μια ακόμη φορά η ακεραιότητα του Ζεπ Μπλάτερ. Ο Ελβετός πρόεδρος της FIFA αποκαλύφθηκε ότι ηγήθηκε επιτροπής, η οποία υπέγραψε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο διαχείρισης εισιτηρίων του Μουντιάλ, με εταιρεία όπου συνιδιοκτήτης είναι ο… ανιψιός του!
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Υπό έντονη αμφισβήτηση τίθεται για μια ακόμη φορά η ακεραιότητα του Ζεπ Μπλάτερ. Ο Ελβετός πρόεδρος της FIFA αποκαλύφθηκε ότι ηγήθηκε επιτροπής, η οποία υπέγραψε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο διαχείρισης εισιτηρίων του Μουντιάλ, με εταιρεία όπου συνιδιοκτήτης είναι ο… ανιψιός του!

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ο Μπλάτερ ήταν ο επικεφαλής της 24μελούς επιτροπής, η οποία ανέθεσε αποκλειστικά στη «Match Hospitality» τη διάθεση των 380.000 VIP εισιτηρίων του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί που ξεκινάει να «μυρίζει», όμως, το πράγμα είναι στο ότι η συγκεκριμένη εταιρία -που αναμένεται να αποκομίσει περί τα 380 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις- ανήκει, κατά μεγάλο ποσοστό, στην ελβετική «Infront Sports & Media», όπου πρόεδρος είναι ο Φιλίπ Μπλάτερ.

Στο θέμα αναγκάστηκε να τοποθετηθεί μετά το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε και η FIFA, η οποία, ωστόσο, διά στόματος της εκπροσώπου της, Ντέλια Φίσερ, κάλυψε τον Μπλάτερ και υποστήριξε ότι όλα έγιναν μέσω της νόμιμης οδού.

«Η απόφαση να ανατεθεί στη συγκεκριμένη εταιρία η διαχείριση των εισιτηρίων λήφθηκε μετά από δημόσια προσφορά της, που αποφασίστηκε να γίνει δεκτή συνολικά από τη FIFA, συμπεριλαμβανομένων και των 24 μελών της επιτροπής», ανέφερε η Φίσερ και συμπλήρωσε κοφτά: «Τα δικαιώματα απλά αποδόθηκαν στην εταιρία που πλειοδότησε».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x