Stoiximan Super League

Ο «πράσινος» δρόμος προς την επιτυχία

Η διαδρομή που χρειάστηκε να περπατήσει ο Παναθηναϊκός μέχρι την κορυφή του πρωταθλήματος, ήταν μεγάλη, δύσβατη και γεμάτη δυσκολίες. Τo www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις εννέα στιγμές, που οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας, πίστεψαν ότι φέτος τα πράγματα αλλάζουν.

Η διαδρομή που χρειάστηκε να περπατήσει ο Παναθηναϊκός μέχρι την κορυφή του πρωταθλήματος, ήταν μεγάλη, δύσβατη και γεμάτη δυσκολίες.

Τo www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις εννέα στιγμές, που οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας, πίστεψαν ότι φέτος τα πράγματα αλλάζουν.

1η αγωνιστική

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-3

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», το «άγχος της πρεμιέρας». Τα κλισέ ισχύουν… Περιγράφουν, όμως, μόνο ένα μέρος της σημασίας που είχε για τον Παναθηναϊκό το πετυχημένο… κόψιμο της κορδέλας. Οι «πράσινοι» στην πρώτη αγωνιστική δεν νικούν μόνο τον Εργοτέλη.

Νικούν την απογοήτευση της ήττας μεσοβδόμαδα από την Ατλέτικο για τα προκριματικά του Champions League. Τον «κακό τους δαίμονα» την περασμένη περίοδο (δύο ήττες). Την μίνι παράδοση της τελευταίας διετίας, που τους ήθελε να «σκοντάφτουν» στο… ποδαρικό. Και όλα αυτά με πρωταγωνιστές και σκόρερ τα δύο μεγαλύτερα μεταγραφικά τους αποκτήματα (Λέτο, Σισέ). Δεν χρειαζόταν διορατικότητα… Πιτ Παπαδάκου για να καταλάβει κανείς πως… «αυτοί είναι αγριεμένοι φέτος».



6η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Λάρισα 4-0

Οι νίκες -μα έτσι, μα αλλιώς- έρχονται η μία μετά την άλλη. Το πρώτο ντέρμπι έχει μπει «στο σακούλι» (1-0 την ΑΕΚ). Το απόλυτο της ομάδας του Τεν Κάτε δοκιμάζει τις γνώσεις των ανταγωνιστών της στην προπαίδεια και η βιαστική «γκέλα» του Ολυμπιακού με την Καβάλα της έχει χαρίσει από νωρίς… μοναξιές στην κορυφή. Κι όμως… Ένα μικρό μαύρο σύννεφο δε λέει ν’ αφήσει τον -μούρλια κατά τ’ άλλα- ουρανό της Παιανίας…

Το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, ο παίκτης που χρυσοπληρώθηκε για να κάνει τη διαφορά, ο πολύς Τζιμπρίλ Σισέ δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του. Έχοντας δώσει μόνο το γκολ της πρεμιέρας και ταυτόχρονα… δικαιώματα στους -πάντα έτοιμους- ειδήμονες να τον αμφισβητήσουν, ο Γάλλος βρίσκει απέναντι στην ΑΕΛ το δρόμο προς το… «ξεμπούκωμα». Έμελλε να μην «παραστρατήσει» ποτέ ξανά από αυτόν…



7η αγωνιστική

Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2

«Οι… μάγκες φαίνονται στα δύσκολα», λέει -χτυπώντας τα… κότσια από τα δάχτυλα πάνω στο τραπέζι- ο λαός. Και η αλήθεια είναι ότι η Καβάλα έβαλε αρκετά δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Όσο ισχύει, όμως, πως τα δύο γκολ του Ονουάτσι αποτέλεσαν γερά «σκαμπίλια» στην -πιθανώς υπερυψωμένη από τις συνεχόμενες νίκες- μύτη των «πράσινων», άλλο τόσο ισχύει πως εκείνοι πολέμησαν για να μείνουν «όρθιοι» από αυτά.

Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε στην Καβάλα –αντίθετα, είχε την πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα. Ακόμα και αν έχασε, όμως, σε βαθμούς, κέρδισε σε κάτι άλλο. Με το να κυνηγήσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, να το γυρίσει και τελικά να μην το χάσει, το «τριφύλλι» έδειξε… μέταλλο, από το οποίο αργά ή γρήγορα φτιάχνονται πρωταθλητές.



14η αγωνιστική

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-1

Αν κάποιος ήθελε να περιγράψει μεταφορικά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, ο χαρακτηρισμός «σταυροδρόμι» θα ήταν πιο εύστοχος κι από σουτ του Σισέ εντός περιοχής. Με τις αποτυχίες στα παιχνίδια με Αστέρα (1-1) και Ολυμπιακό (0-2) να έχουν κοστίσει στην ομάδα την κορυφή και στον Χενκ Τεν Κάτε τη θέση του, αλλά και με τον -άπειρο σε σύλλογο- Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά σε δύο μονοπάτια:

Εκείνο της εσωστρέφειας, της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας περασμένων χρόνων και εκείνο της προσήλωσης στο στόχο και της πίστης στην τελική κατάκτησή του. Το πρώτο βήμα στο… δεύτερο από αυτά οι «πράσινοι» το έκαναν στο Καυταντζόγλειο.



15η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Και μετά σου λένε να μην πιστεύεις στις προλήψεις, τα γούρια και τα σημάδια του… Πανάγαθου! Μετά από τρεις αγωνιστικές αποχής από την κορυφή, τη στιγμή που φαινόταν να βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και την ώρα που ο «αιώνιος» έδειχνε να έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, όλα έγιναν θαρρείς για να δικαιωθεί η… δοξασία πως ο πρωταθλητής χειμώνα είναι... ταυτοπροσωπία με τον «θερινό»!

Ο Ολυμπιακός άφηνε τρεις πολύτιμους πόντους στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Παναθηναϊκός άφηνε με στιλ το σημάδι του πάνω στον «σβέρκο» του ΠΑΣ Γιάννινα και η πρώτη θέση επέστρεφε -μαζί με τον άτυπο τίτλο- σε πράσινα «χέρια».


19η αγωνιστική

Άρης-Παναθηναϊκός 0-0

Αν υπήρξε ένα βράδυ που το πρωτάθλημα «φλέρταρε» σχεδόν σε… πρόστυχο βαθμό με τον Παναθηναϊκό, εκείνο ήταν της 19ης αγωνιστικής. Οι «γκέλες» του Ολυμπιακού με ΑΕΚ και Καβάλα είχαν στρέψει πλέον πολλές από τις «ερυθρόλευκες» ελπίδες για μείωση της διαφοράς στην έδρα όπου οι ίδιοι είχαν απωλέσει την κορυφή. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον… Εντίνιο.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ «κλείνει το σπίτι» του Ολυμπιακού και δίνει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό, παρά την ισοπαλία του λίγο νωρίτερα με τον Άρη, να φτάσει στο +8.



21η αγωνιστική

Λάρισα-Παναθηναϊκός 0-3

Σε αρκετά από τα φετινά παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός εμφάνισε «σημάδια» πρωταθλητή. Υπήρξαν κάποια από αυτά όπου είχε την αποφασιστικότητα που χρειαζόταν, αλλά όχι και την απόδοση. Υπήρξαν κάποια άλλα, όπου συνέβαινε το αντίστροφο. Ακόμα και κάποια -ελάχιστα είναι η αλήθεια- όπου δεν παρουσίασε κανένα από αυτά υπήρξαν. Αν, όμως, αναζητηθεί το παιχνίδι όπου τα συνδύασε όλα στον μέγιστο βαθμό, αυτό θα βρεθεί απέναντι στην ΑΕΛ.

Με την απώλεια της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ να έχει επαναφέρει σε… γήινα επίπεδα τη διαφορά, την ανάσα του Ολυμπιακού -μετά τη νίκη του νωρίτερα στη Ν. Σμύρνη- να πλησιάζει στην πλάτη τους, οι «πράσινοι» έκαναν μια πραγματική επίδειξη δύναμης στη θεσσαλική πόλη. Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και διαθέτοντας έναν Σισέ που συνέχιζε να… καταπίνει αμάσητα αμυντικά συστήματα, οι παίκτες του Νιόπλια δεν επέτρεψαν καμία αμφιβολία για το αν η καλύτερη ομάδα ήταν εκείνη που βρισκόταν στην κορυφή.



26η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1

Τους πόντους στην εκτίμηση των φιλάθλων τους κερδίζεις με το ωραίο θέαμα. Τους πόντους στη… βαθμολογία -ειδικά τους κρίσιμους, οι οποίοι είναι ικανοί να σου χαρίσουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, τους παίρνεις… όπως να ‘ναι! Ακόμα και με τεχνικό φαλτσαριστό πλασέ του… Βύντρα!

Χωρίς να μπορεί να του καταλογιστεί ανάλογη διάθεση στα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος και γνωρίζοντας ότι όλοι στη θέση του -ειδικά με «αυτοκτονία» του ανταγωνιστή απέναντι στον ΠΑΣ να έχει προηγηθεί- θα έκαναν το ίδιο, ο Παναθηναϊκός πήρε την πιο «επαγγελματική» και ταυτόχρονα πιο σημαντική νίκη του στον «μαραθώνιο».



29η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0

Το πέρασμα «πρωταθλητή» από το Περιστέρι, σε συνδυασμό με το… καθιερωμένο «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού απέναντι στην Ξάνθη, έδινε στον Παναθηναϊκό το -ανεκτίμητο για τους φιλάθλους- δικαίωμα της φιέστας στο ματς με τον Ηρακλή. Όταν, δε, ο Σισέ φρόντισε να ξεκαθαρίσει με το «καλησπέρα» στους… καλεσμένους τον «διακοσμητικό» τους ρόλο, τίποτα δεν θα μπορούσε πια να μπει εμπόδιο.

Τι κι αν η κούπα δεν βρέθηκε στο τέλος στο ΟΑΚΑ… Βρέθηκε στα χείλη, τις καρδιές και στο ξέσπασμα χαράς των οπαδών του Παναθηναϊκού, που καμαρώνουν ξανά την ομάδα τους στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου…



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x