Δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την προσποίηση προκειμένου να ξεγελούν τους τερματοφύλακες, οι ποδοσφαιριστές που εκτελούν πέναλτι. Όπως ανακοινώθηκε από τη FIFA, η Επιτροπή Κανονισμών αποφάσισε ότι από την στιγμή που ο παίκτης ξεκινάει να τρέχει προς την μπάλα, δεν θα έχει το δικαίωμα να σταματήσει και να προσποιηθεί ότι σουτάρει, ώστε να πέσει ο γκολκίπερ. Αντίθετα, θα είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώνει δίχως κολπάκια την προσπάθειά του.
Σε περίπτωση που καταφύγει σε προσποιήσεις, θα δέχεται κίτρινη κάρτα και το χτύπημα πέναλτι θα επαναλαμβάνεται. Ο νέος κανονισμός θα ισχύσει μάλιστα και στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική.
Αντίθετα, εκεί δεν πρόκειται να δούμε βοηθούς διαιτητές στις περιοχές των ομάδων, στα πρότυπα του Europa League. Η FIFA προτίθεται να συνεχίσει για ακόμη δύο χρόνια να δοκιμάζει αυτή την καινοτομία, προτρέπει μάλιστα και τις εθνικές ομοσπονδίες να πράξουν το ίδιο, αλλά δεν θα την υιοθετήσει στο Μουντιάλ του 2010.
Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






