Γενικά

Jupiler League: Μοιρασιά στις Βρυξέλλες

Χωρίς καμία έκπληξη συνεχίστηκε το πρώτο μέρος της έκτης αγωνιστικής του βελγικού πρωυαθλήματος. Στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, Άντερλεχτ και Βρυξξέλες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Στα υπόλοιπα ματς η Σταντάρ Λιέγης επικράτησε με το ευρύ 3-0 της Σερκλ Μπριζ εκτός έδρας, η Γάνδη έκανε το ίδιο με αντίπαλο τη Μουσκρόν (1-2), ενώ σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η νευρικότητα και δύναμη Λιρς και Σαρλερουά ήρθαν ισόπαλες δίχως γκολ. Τέλος, νίκη-«θρίλερ» πήρε η Λόκερεν του Άρναρ Γκρέταρσον επί της Σιτ Τρούϊντεν με 1-2, αφού στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα έγιναν φοβερά πράγματα.

Χωρίς καμία έκπληξη συνεχίστηκε το πρώτο μέρος της έκτης αγωνιστικής του βελγικού πρωυαθλήματος. Στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, Άντερλεχτ και Βρυξξέλες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Στα υπόλοιπα ματς η Σταντάρ Λιέγης επικράτησε με το ευρύ 3-0 της Σερκλ Μπριζ εκτός έδρας, η Γάνδη έκανε το ίδιο με αντίπαλο τη Μουσκρόν (1-2), ενώ σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η νευρικότητα και δύναμη Λιρς και Σαρλερουά ήρθαν ισόπαλες δίχως γκολ. Τέλος, νίκη-«θρίλερ» πήρε η Λόκερεν του Άρναρ Γκρέταρσον επί της Σιτ Τρούϊντεν με 1-2, αφού στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα έγιναν φοβερά πράγματα.

Μουσκρόν – Γάνδη (1 – 2) (0 – 1 Γκρεγκοίρ 5’, 0 – 2 Μαμούνι 26’, 1 – 2 Ντος Σάντος 28’)

Μεγάλη νίκη πήρε η Γάνδη μέσα στην έδρα της Μουσκρόν στο παιχνίδι που άνοιξε την «αυλαία» της έκτης αγωνιστικής της Jupiler League. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στο πρώτο του μισάωρο καθώς οι δύο ομάδες πέτυχαν συνολικά τρία γκολ. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 5’ ο Γκρεγκοίρ, ενώ στο 26’ ο Μαμούνι έκανε το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν τα παράτησαν και μόλις δύο λεπτά αργότερα μείωσαν σε 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι και το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο.

Βρυξέλλες – Άντερλεχτ 1 – 1 (0 – 1 Κούλετς 70’ αυτ., 1 – 1 Σελς πεν. 81’)

Δύο γκολ πέτυχε η ομάδα των Βρυξελλών στο ματς με την Άντερλεχτ, στο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος, αλλά τελικά δεν πήραν τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 70’ με αυτογκόλ του Κούλετς αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη, αφού η γηπεδούχος ομάδα ισοφάρισε έντεκα λεπτά αργότερα με πέναλτι του Σελς. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τις Βρυξέλλες που ήταν καλύτερες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα

Σερκλ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης 0 – 3 (0-1 Τσίτε 6’, Κονσεϊσάο 0 – 2 15’, 0-3 Βαλάσιακ 47’)

«Υγιεινό περίπατο» έκανε η Σταντάρ Λιέγης καθώς επικράτησε με το ευρύ 3-0 των γηπεδούχων. Οι τελευταίοι εξακολουθούν να αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και έμειναν στον «πάτο» της βαθμολογίας. Στην αντίπερα όχθη, η Σταντάρ επανήλθε στο «δρόμο» των επιτυχιών, μετά το «διάλειμμα» της προηγούμενης εβδομάδας. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα η ομάδα της Λιέγης ήταν σαφώς ανώτερη και άνοιξε το σκορ με «γκολ από τα αποδυτήρια» με τον Τσίτε στο 6’. Εννιά λεπτά αργότερα ο πρώην Πορτογάλος διεθνής, Σέρτζιο Κονσεϊσάο διπλασίασε τα γκολ της Σταντάρ, ενώ το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο τρίτο λεπτό της επανάληψης με τον Βαλάσιακ.

Λιρς – Σαρλερουά 0 – 0

Νευρικότητα και ελάχιστο θέαμα ήταν τα βασικότερα στοιχεία αυτού του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικά οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ενενηντάλεπτο με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε ο Ρέϊνα στο 61’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κατά τ’ άλλα το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, αφού οι δύο ομάδες πήραν ότι τους αναλογούσε βάση της απόδοσής τους στον αγωνιστικό χώρο.

Σιντ Τρούϊντεν – Λόκερεν 1-2 (0-1 Βουτσουαρί 75', 1-1 Σιμάγες 81' και Τζούκιτς 1-2 90')

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να δουν οι φίλαθλοι των Σιντ Τρούϊντεν και Λόκερεν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το γκολ του Βουτσουάρι στο 75’ και όλοι πίστευαν ότι θα έπαιρναν μια μεγάλη νίκη, αλλά «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο». Έτσι, οι γηπεδούχοι με «αντεπίθεση διαρκείας» κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Σιμάγες στο 81’ έκανε το 1-1, αλλά στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα έγινε το 1-2 με σκόρερ τον Σέρβο, Τζούκιτς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Μπέβερεν – Κλαμπ Μπριζ

Γκέρμιναλ – Λα Λουβιέρ

Γκενκ - Βαρέγκεμ

Ροζελάρε - Βέστερλο

Επιμέλεια: Χρήστος Κατσιμάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x