Γενικά

Oι υπόλοιποι όμιλοι.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τα γεγονότα με την τιμωρία του Άντριαν Μούτου και μετρόντας συνολικά 16 απουσίες βασικών παικτών ταξίδεψε η Ρουμανία στο Ερεβάν για το παιχνίδι με την Αρμενία, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου. Με το Ισραήλ κοντράρεται η Κύπρος για τον 4ο όμιλο.

Η εκ των πρωτοπόρων του με εννιά βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια (η έτερη είναι η Φινλανδία, αλλά με ένα ματς περισσότερο) θα στερηθεί των υπηρεσιών του αρχηγού της μέχρι τον Μάϊο, καθώς ως γνωστό, τιμωρήθηκε με επτάμηνο αποκλεισμό για χρήση κοκαϊνης, όπως και άλλων δεκαπέντε (!) πρωτοκλασάτων παικτών. Πιο συγκεκριμένα θα λείψουν οι τραυματίες Λόμποντ, Κίβου, Ραντόϊ, Ρατ, Πέτρε, Ντουμίτρου, Κοντρέα, Γκανέα, Νικουλάε, Νταντσιουλέσκου, οι τιμωρημένοι Ιένσκι, Πάνκου, ο Σοάβα που αποσύρθηκε και οι Κόντρα, Στόϊκα, που βρίσκονται εκτός φόρμας. Πέρα από αυτό, το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό, με την ομοσπονδία της χώρας να «στραβοκοιτάζει» τον Άνχελ Ιορντανέσκου, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός ασχολείται περισσότερο με τις επικείμενες εκλογές.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αρμενίας θα παρουσιάσει ένα …«ενδιαφέρον» σύνολο, καθώς άφησε εκτός αποστολής τις παλιές «καραβάνες» της Εθνικής, Α. Πετροσιάν (χάνει μάτς για πρώτη φορά από το 1992), Χατσατριάν, Σαργκισιάν, όπως και τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος Γκ. Πετροσιάν, ενώ ο μέσος Μελικιάν είναι τιμωρημένος. Προτίμησε κάποιους άλλους νεότερους σε ηλικία, με τους περισσότερους από αυτούς που κλήθηκαν να προέρχονται από την Πιούνικ (έξι). Δεν μένει παρά να δούμε, αν θα του βγει σε καλό ή αν η ομάδα του θα φύγει και πάλι με μηδέν βαθμούς στο σακούλι.

Στα Σκόπια για νίκη οι Τσέχοι

Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης ταξίδεψαν οι Τσέχοι στα Σκόπια. Οι γηπεδούχοι έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση σε όλα τα μέχρι τώρα ματς που έχουν συμμετάσχει και έτσι οι αντίπαλοί μας στον ημιτελικό του Πόρτο, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον αποψινό αγώνα αν δεν θέλουν να έχουν προβλήματα.
Οι Σκοπιανοί, θα παραταχθούν με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, καθώς ο τεχνικός Ντράγκαν Κανατλαρόβσκι έκανε μια… «μίξη» νεαρών σε ηλικία και έμπειρων ποδοσφαιριστών. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν οι Γκίλσον (αμυντικός), Νοβέσκι (αμυντικός) και Καντικόβσκι (επιθετικός) , την ώρα που ο μέσος Λαζαρέβσκι επιστρέφει στα διεθνή του καθήκοντα μετά από δυο χρόνια απουσίας. Επιστρέφει στην αποστολή και ο βασικός γκολκίπερ Μιλοσέβσκι.
Εκτός αγώνα έμεινε ο Σουμουλικόσκι (τιμωρημένος), Στογιανόβσκι και Τραγιάνοφ που είναι τραυματίες.
Όσον αφορά τους Τσέχους, θα έχουν και πάλι τον Κάρελ Πομπόρσκι στη σύνθεσή τους, καθώς ο 32χρονος μέσος δεν είχε κληθεί στην εθνική από τον φιλικό αγώνα του Αυγούστου κόντρα στην Ελλάδα, όπου και συμπλήρωσε 100 διεθνείς συμμετοχές. Αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Τόμας Γκάλασεκ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον μηρό, αλλά μάλλον θα αγωνιστεί. Κανονικά στην αποστολή και οι Τόμας Ροζίτσκι, Τόμας Γιουν.

Ταξίδι αναψυχής «Οράνιε» στην Ανδόρα

Ευκαιρία για έναν υγιεινό περίπατο θα έχουν εκτός σημαντικού απροόπτου οι Ολλανδοί του Μάρκο Βαν Μπάστεν κόντρα στην αδύναμη Ανδόρα.
Ο τεχνικός των «Οράνιε» έκανε μια νέα προσθήκη στο υλικό του, καθώς κάλεσε τον αμυντικό Γίορις Μαθινσεν της Αλκμάαρ. Επιστρέφει μετά από 8μηνη απουσία ο αμυντικός Μάριο Μέλχιοτ. Εντός αγώνα επίσης οι Αριέν Ρομπέν, Κχαλίντ Μπουλαχρουζ και Μάαρτιν Στεκελενμπουργκ που απουσίαζαν από τον προηγούμενο αγώνα της Ολλανδίας λόγω τραυματισμών και καρτών.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

1ος όμιλος

Σκόπια – Τσεχία
Αρμενία – Ρουμανία
Ανδόρα – Ολλανδία

Η επόμενη αγωνιστική (9/2/2005)

Σκόπια – Ανδόρα

«Πληγωμένη» η «αρκούδα»

Να ξεπεράσει το σοκ που προκάλεσε η ταπεινωτική ήττα με 7-1 από την Πορτογαλία, προσπαθεί η Ρωσία εν όψει της αναμέτρησης με την Εσθονία στο «Kuban Stadion» στην πόλη Κράσνονταρ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκεόργκι Γιάρτσεφ αποφάσισε να «φρεσκάρει» την ομάδα του επαναφέροντας τον αρχηγό της Λοκομοτίβ Μόσχας, Ντιμίτρι Λοσκόφ, τους αμυντικούς Μπερεζούτσκι, Σαρόνοφ και τους μέσους Σεμσόφ, Μπιστρόφ, με τον τελευταίο να επιστρέφει από τραυματισμό. Η κατάκτηση της νίκης είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για την «αρκούδα», που σε τρεις αγώνες έχει μόλις τέσσερις βαθμούς. Σε περίπτωση που το …πράγμα στραβώσει, το σίγουρο είναι ότι ο Γιάρτσεφ θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία.
Οι Εσθονοί από την πλευρά τους, που δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον βασικό τερματοφύλακα Μάρτιν Πουμ και τον κεντρικό αμυντικό Αντρέϊ Στεπάνοφ, θα παραταχθούν με ενισχυμένο κέντρο και μοναδικό επιθετικό τον Όπερ, δηλαδή ένα σχήμα 4-5-1. Ο φορ της Τορπέντο Μόσχας, μπορεί να εξελιχθεί σε πρόσωπο της βραδιάς, αφενός γιατί θα αγωνιστεί μπροστά σε γνώριμο κοινό, ενώ αν πετύχει ένα γκολ, θα φτάσει τα 26 με την φανέλα της Εθνικής και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του συμπαίκτη του, Ίντερκ Ζελίνσκι. Στόχος της ομάδας του «φρέσκου» Γιέλε Γκόες, (είναι το δεύτερο παιχνίδι του, καθώς διαδέχτηκε τον Άρνο Πάϊπερς), είναι να κρατήσει κατ’ αρχήν το μηδέν στην άμυνα και στην συνέχεια να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις προκειμένου να βάλει κάποιο γκολ και να «κλέψει» τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή με τους πρωτοπόρους του ομίλου.

Με αέρα οι Πορτογάλοι στο Λουξεμβούργο
Με την ψυχολογική ώθηση που της δίνει το 7-1 της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Ρωσία, οι Πορτογάλου του Σκολάρι, αντιμετωπίζουν το Λουξεμβούργο με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή.
Ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός, θα δώσει ευκαιρία σε πολλούς νέους παίκτες, καθώς κάλεσε για πρώτη φορά τον νεαρό επιθετικό της Πόρτο Ούγκο Αλμέιδα. Εκτός αγώνα ο Νούνο Βαλέντε που υποφέρει στο γόνατο, ενώ πρόβλημα στο ίδιο σημείο του σώματός του, αντιμετωπίζει και Νούνο Γκόμες.
Όσον αφορά τους οικοδεσπότες της βραδιάς, ο τεχνικός τους Άλαν Σίμονσεν, «πονοκεφαλιάζει» για την απουσία τριών παικτών «κλειδιά» για την αγωνιστική αξία της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, εκτός αγώνα τέθηκαν οι Στράσερ (αμυντικός), Μόλιτορ ( μέσος ) και Φλίκ (βασικός γκολκίπερ).
Στο άλλο παιχνίδι οι αδύναμες Λιχτεστάιν (έχει κάνει κάποιες εκπλήξεις και είναι το φαβορί για αυτή την αναμέτρηση) και Λετονία, κοντράρονται στη «σκιά» των άλλων αγώνων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

3ος όμιλος

Λιχτεστάιν –Λετονία
Ρωσία- Εσθονία
Λουξεμβούργο- Πορτογαλία

Η επόμενη αγωνιστική (26/3/2005)

Λιχτεστάιν- Ρωσία
Εσθονία- Σλοβακία

Αγώνας επιβίωσης για την Κύπρο

Το τελευταίο της χαρτί για να διατηρηθεί στο «κόλπο» της διεκδίκησης της πρόκρισης παίζει η Κύπρος κόντρα στο Ισραήλ. Αν και το παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και το Ισραήλ παραμένει αήττητο στον όμιλο, οι διεθνείς της ομάδας θα δώσουν κάθε ικμάδα της δύναμής τους για το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, έκανε δυο αλλαγές στην αποστολή της ομάδας, καθώς ο αμυντικός της Ομόνοια Μάριος Νικολάου, πήρε τη θέση του τραυματία Λάμπρου Λάμπρου και ο Δήμος Γούμενος αντικατέστησε τον Μαρίνο Σάτσια.
Το φιλοξενούμενο Ισραήλ, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά έχοντας στη σύνθεσή του τον μέσο της Μπέιταρ Ιερουσαλήμ Οπχίρ Αζού. Ο μέσος της Σαλαμάνκα Ομρί Αφέκ, συμπεριληφθεί στην αποστολή αλλά δύσκολα θα παίξει λόγω τραυματισμού. Εκτός αγώνα έμειναν οι Γκάζαλ (αμυντικός) και Νταγκό (επιθετικός)

4ος όμιλος

Κύπρος – Ισραήλ

Η επόμενη αγωνιστική 26/3/2005

Γαλλία – Ελβετία
Ισραήλ – Βόρειος Ιρλανδία

Σπουδαία αναμέτρηση στον 7ο όμιλο

Ένας ακόμη αγώνας που δεσπόζει στο πρόγραμμα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι αυτός μεταξύ των εθνικών ομάδων του Βελγίου με την Σερβία – Μαυροβούνιο.
Οι πρώτοι στη βαθμολογία Σέρβοι, θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στους γηπεδούχους που «καίγονται» για τη νίκη, αλλιώς μένουν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης.
Οι βέλγοι του Άιμε Αντουένις, θα παραταχθούν με τον πρωτοεμφανιζόμενο γκολκίπερ Σίλβιο Πόρτο στη σύνθεσή τους, τη στιγμή που επανέρχεται στην αποστολή μετά από 9 μήνες ο Εμίλ Μπενζά, καθώς και οι Πίτερ Βαν ντερ Χέιντεν, Γκίντεν Ίνγκλιμπερτ. Επιστρέφουν επίσης από τραυματισμούς οι Τίμι Σάιμονς και Ντε Κοκ. Στη διάθεση του βέλγου τεχνικού τέθηκε και ο μέσος της Αντερλεχτ Βάλτερ Μπασέτζιο και ο αμυντικός της Σαουθάμπτον Γέλε Βαν Ντάμε, την στιγμή που εκτός αγώνα με κάρτες έμειναν οι Μπάρτ Γκόορ (αρχηγός) και ο Έρικ Ντεφλάντρ.
Οι φιλοξενούμενοι Σέρβοι, του Ίλια Πέτκοβιτς, θα έχουν μετά από καιρό τον «δικό» μας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη σύνθεσή τους, όμως οι απουσίες είναι πολλές και σημαντικές. Εκτός αγώνα τέθηκαν οι τραυματίες Ντανιέλ Λιούμπογια (επιθετικός), Μλάντεν Κρίσταγιτς (αμυντικός). Ένας ακόμη παίκτης που δεν ταξίδεψε στις Βρυξέλες, είναι ο Νέναντ Γεστέροβιτς που υποφέρει από πόνους στον ώμο.

Εύκολη αποστολή για Λιθουανία

Με στόχο τη νίκη που θα την φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης, θα αγωνιστεί στο Σαν Μαρίνο η Λιθουανία. Δεν λείπουν τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο αμυντικός Νέριους Μπαράσα και ο επιθετικός Ρομπέρτας Πόσκους, πολύ δύσκολα θα συμμετάσχουν στην αποψινή αναμέτρηση. Λογικά θα δώσει το παρών ο επιθετικός της Νις Εντοάρας Γιανκάουσκας που έδειξε να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Μετά από αρκετό καιρό απουσίας από την αποστολή, θα αγωνιστούν κανονικά οι Ντεϊβίντας Σεμπέρας (αμυντικός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις (μέσος-Λοκομοτιβ Μόσχας) και ο επιθετικός της Κάουνας Εϊμίντας Ποντέρις.
Από την άλλη μεριά του Σαν Μαρίνο, θα αγωνιστεί χωρίς κάποια σοβαρή απουσία στη σύνθεσή του, με στόχο την κατάκτηση του πρώτου θετικού αποτελέσματος στα φετινά προκριματικά.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

7ος όμιλος

Βέλγιο-Σερβία
Σαν Μαρίνο- Λιθουανία

Η επόμενη αγωνιστική (9/2/2005):

Ισπανία – Σαν Μαρίνο

Ματς αδιάφορων στη Μάλτα

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Μάλτα και την Ουγγαρία θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «αδιάφορο» καθώς καμία από τις δυο ομάδες δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουν κάτι καλό στον 8ο όμιλο, καθώς η παρουσία Σουηδίας , Βουλγαρίας και Κροατίας δεν επιτρέπει στις υπόλοιπες ομάδες να κάνουν όνειρα.
Οι γηπεδούχοι Μαλτέζοι, δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με απουσίες, την ώρα που οι Ούγγροι του Λόταρ Ματέους, θα παραταχθούν με τον 23χρονο επιθετικό της Ουίπεστ Πίτερ Ρατζκι, που έχει σκοράρει 5 γκολ την εφετινή περίοδο. Στην αποστολή συμπεριληφθεί μετά από 6 μήνες και ο μέσος της ΜΤΚ Άκος Φούτζι. Δεν κλήθηκε λόγω του ότι είναι εκτός φόρμας ο Ίμρε Ζάμπιτς της Στουτγκάρδης.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

8ος όμιλος

Μάλτα – Ουγγαρία

Η επόμενη αγωνιστική (26/3/2005)

Βουλγαρία – Σουηδία
Κροατία –Ισλανδία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x