Μουντιάλ 2010

Φιμώνουν τις… «βουβουζέλες»!

Φασαρία ανάλογη με αυτή που δημιουργούν… οι ίδιες έχει αρχίσει να προκαλείται γύρω από τις γνωστές πλέον «βουβουζέλες». Το σήμα κατατεθέν των αφρικανικών γηπέδων κινδυνεύει να μην δημιουργήσει στο Μουντιάλ την ατμόσφαιρα -και τις… ημικρανίες- που συνηθίζει, καθώς υπάρχουν σκέψεις από τη FIFA και τους διοργανωτές να απαγορευτεί η εισαγωγή του στα στάδια.

Φασαρία ανάλογη με αυτή που δημιουργούν… οι ίδιες έχει αρχίσει να προκαλείται γύρω από τις γνωστές πλέον «βουβουζέλες».

Το σήμα κατατεθέν των αφρικανικών γηπέδων κινδυνεύει να μην δημιουργήσει στο Μουντιάλ την ατμόσφαιρα -και τις… ημικρανίες- που συνηθίζει, καθώς υπάρχουν σκέψεις από τη FIFA και τους διοργανωτές να απαγορευτεί η εισαγωγή του στα στάδια.

Τα παράπονα που έχουν διατυπωθεί από τα κανάλια (ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολιασμό), αλλά και από ποδοσφαιριστές (που γκρινιάζουν ότι δεν μπορούν να ακούσουν ούτε τις οδηγίες των προπονητών τους) έχουν δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στους διοργανωτές.

Έτσι, οι τελευταίοι, στο φιλικό παιχνίδι της Ν. Αφρικής με την Κολομβία την Πέμπτη, υπενθύμιζαν στους θεατές -κατά την είσοδό τους στο στάδιο- ότι το θέμα της «βουβουζέλας» είναι «υπό εξέταση» και τους ξεκαθάριζαν ότι η έντονη χρησιμοποίηση της κατά τη διάρκεια του αγώνα θα μπορούσε να συμβάλλει στο να απαγορευτεί οριστικά.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση πάνω στο θέμα του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ντάνι Τζόρνταν, που προσπάθησε να… ρίξει στο φιλότιμο τους Νοτιοαφρικανούς φιλάθλους:

«Aν υπάρξει ανάγκη να εκκενωθεί το στάδιο και γίνει μια σχετική ανακοίνωση, πρέπει να αναρωτηθείτε: Θα μπορέσουν άπαντες στο στάδιο να την ακούσουν»;

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, απέφευγε επιμελώς τις ερωτήσεις για το αν έχει δοθεί επίσημη εντολή για τις προειδοποιήσεις στους οπαδούς και αποκάλυπτε ότι, προς το παρόν, υπάρχουν σκέψεις από τους διοργανωτές να μοιράζονται δωρεάν ωτοασπίδες στους φιλάθλους.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x