Μουντιάλ 2010

Άντε πιάστε την!

Φοβερή κατά διαστήματα η Αργεντινή, δύο ταχύτητες πάνω από τη Ν. Κορέα, επικράτησε 4-1 των Ασιατών για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ! Οργίασε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τρία γκολ πέτυχε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης! Με αυτογκόλ του Τσου Γιανγκ το πρώτο τέρμα της Μπιανκοσελέστε, ο Τσουνγκ Γιονγκ μείωσε 2-1 λίγο πριν την ανάπαυλα. MVP o Ιγκουαΐν.

Φοβερή κατά διαστήματα η Αργεντινή, δύο ταχύτητες πάνω από τη Ν. Κορέα, επικράτησε 4-1 των Ασιατών για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ! Οργίασε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τρία γκολ πέτυχε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης!

Με αυτογκόλ του Τσου Γιανγκ το πρώτο τέρμα της Μπιανκοσελέστε, ο Τσουνγκ Γιονγκ μείωσε 2-1 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο Γιόνας Γκουτιέρεζ συμπλήρωσε κάρτες και έτσι θα λείψει από τον αγώνα με αντίπαλο την Ελλάδα, ενώ αμφίβολος είναι ο Βάλτερ Σάμουελ, ο οποίος "κληρονόμησε" ένα πρόβλημα στον αριστερό μηρό.

Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Νιγηρία στις 17:00.

Το ματς:

Η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανέστατη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι Ασιάτες όμως όπως και στο ματς με την Εθνική μας ομάδα ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους και «χτυπούσαν» -όποτε έβρισκαν την ευκαιρία- στην αντεπίθεση.

Η πίεση της Μπιανκοσελέστε απέδωσε καρπούς στο 16’ όταν ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, χτύπησε στο καλάμι του Τσου Γιουνγκ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Από την ίδια πλευρά ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των Αργεντινών. Ο Μάξι Ροντρίγκεζ γέμισε στην περιοχή, ο Μπουρδίσο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο ξεχασμένος Ιγκουαΐν με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.



Η επιμονή των Νοτιοκορεατών επιβραβεύθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ντεμικέλις "πούλησε" τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Αργεντινής και ο Τσουνγκ Γιονγκ με πλασέ νίκησε τον Ρομέρο και μείωσε σε 2-1. Μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Κι Χουν.

Όσο χάρηκαν, χάρηκαν οι Ασιάτες, με τον Ιγκουαΐν να αναλαμβάνει δράση και να φτάνει στο χατ τρικ, σκοράροντας στο 76' με κοντινό σουτ (προηγήθηκε σουτ του Μέσι στη ρίζα του δεξιού δοκαριού) και στο 80' με κεφαλιά από πάσα του Αγκουέρο. Μόλις δύο συμπατριώτες του έχουν πετύχει κάτι ανάλογο στο περελθόν. Ο Γκιγιέρμο Στάμπιλε (1930) και ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα (1994, 1998).

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντζε, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (82' Μπολάτι), Μέσι, Τέβεζ (75' Αγκουέρο), Σάμουελ (23' Μπουρδίσο), Μασεράνο, Γκουτιέρεζ, Μάξι Ροντρίγκεζ

Ν. Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μου): Σουνγκ Ριόνγκ, Μπέομ Σέοκ, Γιόνγκ Χιούνγκ, Γιούνγκ Σου, Γιούνγκ Πιο, Σουνγκ Γιούενγκ (46' Ναμ Ιλ), Γιούνγκ Γου, Τσουνγκ Γιόνγκ, Γι Σουνγκ, Κι Χουν, Τσου Γιούνγκ

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε
Στάδιο: Soccer City

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x