Μουντιάλ 2010

Σαλπιγγίδης: «Η ελληνική ψυχή μίλησε»

Δικαίωση για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας και την κατάθεση ψυχής που έκανε στο Μπλουμφοντέιν χαρακτήρισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τη νίκη επί της Νιγηρίας με 2-1.

Δικαίωση για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας και την κατάθεση ψυχής που έκανε στο Μπλουμφοντέιν χαρακτήρισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τη νίκη επί της Νιγηρίας με 2-1.

Για το γεγονός ότι σκόραρε ο ίδιος ένα ακόμη ιστορικό γκολ, μετά από αυτό απέναντι στην Ουκρανία, είπε: «Δεν γράφω εγώ ιστορία, ούτε για το γκολ με την Ουκρανία, ούτε για το σημερινό. Ιστορία γράφουμε όλοι μαζί. Μαζί τα καταφέραμε και σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι είμαστε ένα σώμα και μια ψυχή και παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Να δώσουμε χαρά στους εαυτούς μας και σε όλους τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνθηκε όταν σκόραρε και τα συναισθήματα μετά το τέρμα του Τοροσίδη που ολοκλήρωσε την ανατροπή, απάντησε: «Τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να τις περιγράψεις με λόγια. Είναι κάτι που δεν το καταφέρνεις μόνο εσύ και δεν δίνεις χαρά μόνο στον εαυτό σου. Από την αρχή το πιστεύαμε. Πήραμε θάρρος μετά την κόκκινη κάρτα και είδαμε πως μπορούσαμε να νικήσουμε. Είχαμε ευκαιρίες και με το γκολ του Τοροσίδη είπαμε όλοι ‘Επιτέλους’. Το θέλαμε πάρα πολύ, γιατί δεν είχαμε καταφέρει ούτε να σκοράρουμε σε Μουντιάλ. Ήμασταν αποφασισμένοι, είχαμε πεισμώσει αρκετά και ήμασταν έτοιμοι».

Όσο για το ματς με την Αργεντινή, είπε: «Αν μπορούμε να προκριθούμε; Δεν θα το πω αυτό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η ελληνική ψυχή μιλά στο γήπεδο και είτε τα καταφέρουμε είτε όχι, θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Αφιερώνω τη νίκη σε όλους τους Έλληνες σε όλη τη γη».

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη, εμφανίστηκε, όπως είναι λογικό, και ο Κώστας Κατσουράνης, που στάθηκε, ωστόσο στην ανάγκη η ομάδα να... παραμείνει στο έδαφος.

«Ήταν μια μεγάλη νίκη, όμως πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι», ανέφερε ο Έλληνας μέσος και αφού χαρακτήρισε το προσεχές παιχνίδι «πολύ δύσκολο» και την Αργεντινή «τεράστιο αντίπαλο», κατέληξε:

«Θα πάμε εκεί να τα δώσουμε, όλα να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε και να διεκδικήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης που εννοείται ότι έχουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x