Μουντιάλ 2010

Arriba Mexico!

Ένα εντυπωσιακό Μεξικό πέρασε με ταχύτητα… Speedy Gonzales από το «πτώμα» της Γαλλίας και επικρατώντας άνετα με 2-0, έβαλε… το ένα από τα δύο πόδια στη φάση των «16» του Μουντιάλ. Με δύο «χτύπηματα» μέσα σε ένα τέταρτο, οι Λατινοαμερικανοί εξέθεσαν τη θλιβερή ομάδα του Ντομενέκ και την έστειλαν στην τελευταία αγωνιστική να περιμένει το αδύνατο (νίκη δική της και Ουρουγουάη-Μεξικό να μη φέρουν την ισοπαλία που… συμφέρει και τους δύο), προκειμένου να μην αποχαιρετήσει πρόωρα το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ένα εντυπωσιακό Μεξικό πέρασε με ταχύτητα… Speedy Gonzales από το «πτώμα» της Γαλλίας και επικρατώντας άνετα με 2-0, έβαλε… το ένα από τα δύο πόδια στη φάση των «16» του Μουντιάλ.

Με δύο «χτύπηματα» μέσα σε ένα τέταρτο (64’ Ερνάντεζ και 79’ πεν. Μπλάνκο), οι Λατινοαμερικανοί εξέθεσαν τη θλιβερή ομάδα του Ντομενέκ και την έστειλαν στην τελευταία αγωνιστική να περιμένει το αδύνατο (νίκη δική της και Ουρουγουάη-Μεξικό να μη φέρουν την ισοπαλία που… συμφέρει και τους δύο), προκειμένου να μην αποχαιρετήσει πρόωρα το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ούτε λεπτό δεν αγωνίστηκε -για μια ακόμα φορά- ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Μπρος γκρεμός και πίσω… θέμα!

Αν κάποιος από τους -θεαματικά αυξανόμενους- «πολέμιους» του Ντομενέκ σχεδίαζε την εικόνα της Γαλλίας, δύσκολα θα την έκανε χειρότερη από αυτή που παρουσίασαν στο πρώτο μέρος οι «τρικολόρ». Η γαλλική άμυνα -με πρωταγωνιστή έναν ανεπανάληπτα αργοκίνητο- Γκαλάς είδε τους ταχύτατους επιθετικούς του Μεξικού να την ξεπερνούν με μια εξαιρετική ποικιλία τρόπων. Την ίδια ώρα, δε η επίθεση, με φαντασία 78χρονου εραστή, ούτε καν άγχωνε τον Πέρεζ.

Οι Μεξικανοί από την άλλη, έβγαλαν στο χορτάρι συνδυασμούς εμφανώς δουλεμένους στην προπόνηση, οι οποίοι -αν οι «μπούκες» του Σαλσίδο και τα τελειώματα του Φράνκο δεν ξεχείλιζαν από επιπολαιότητα- πιθανότατα θα την είχαν βάλει από το ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Δυο… σφηνάκια και τέλος!

Με τους Γάλλους, λοιπόν, το μοναδικό που άλλαξαν κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας να είναι ο… αέρας τους, δεν άργησε να έρθει η ώρα που θα το πλήρωναν. Η κάθετη μπαλιά του Μάρκες στο 64’ υπενθύμισε την… ταχύτητα του φωτός με την οποία κινούνταν η γαλλική άμυνα, ο Ερνάντες την πρόλαβε οριακά στο οφσάιντ και έδωσε στο Μεξικό εκείνο που εδικαιούτο μέχρι τότε στο ματς.

Δε χρειάστηκε, δε, να περάσουν περισσότερα από 15 λεπτά, ώστε εκείνο να τελειώσει οριστικά. Η χρονοκαθυστέρηση της γαλλικής άμυνας βρήκε αυτή τη φορά εφαρμογή από τον Αμπιντάλ (ο Ερνάντεζ πρόλαβε να του «τσιμπήσει» μπάλα και πέναλτι) και ο εμβληματικός Μπλάνκο -από τη βούλα- έδινε τη «χαριστική βολή» στη Γαλλία και μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του για την πρόκριση.





Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ (Ρεϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκοβού (69' Βαλμπουενά), Εβρά, Τουλαλάν, Μαλουντά, Ντιαμπί, Ανελκά (46' Ζινιάκ)

ΜΕΞΙΚΟ (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρεζ, Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο (62' Μπλάνκο), Βέλα (32' λ.τ. Μπαρέρα), Μορένο, Χουάρεζ (55' Ερνάντεζ), Ντος Σάντος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλίμ Αλ Γκάμντι (Σαουδική Αραβία)
ΣΤΑΔΙΟ: «Peter Mokaba Stadium»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x