Μουντιάλ 2010

Νιγηρία-Νότιος Κορέα (preview)

Αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον για την εθνική μας είναι το Νιγηρία-Νότιος Κορέα για τον Β΄ Όμιλο, αφού μια νίκη των Αφρικανών δίνει το δικαίωμα στην εθνική μας να προκριθεί και με ισοπαλία. Η Νότιος Κορέα αποκτά μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης και με ισοπαλία, ενώ η Νιγηρία θέλει μόνο νίκη και ήττα της εθνικής μας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον για την εθνική μας είναι το Νιγηρία-Νότιος Κορέα για τον Β΄ Όμιλο, αφού μια νίκη των Αφρικανών δίνει το δικαίωμα στην εθνική μας να προκριθεί και με ισοπαλία. Η Νότιος Κορέα αποκτά μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης και με ισοπαλία, ενώ η Νιγηρία θέλει μόνο νίκη και ήττα της εθνικής μας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η Νιγηρία αγωνίζεται για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1994 και το 1998 κατάφερε να προκριθεί στους «16», ενώ το 2002 αποκλείστηκε με δύο ήττες στη φάση των ομίλων. Η Νότιος Κορέα συμμετέχει για όγδοη φορά (έβδομη συνεχόμενη) σε Μουντιάλ, με καλύτερη επίδοση φυσικά την συμμετοχή στα ημιτελικά της δικής της διοργάνωσης το 2002. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές με ισάριθμες νίκες για τους Ασιάτες.

Ο Λαρς Λάγκερμπακ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σάνι Καϊτά, ο οποίος αποβλήθηκε κόντρα στην Εθνική μας. Οι αμυντικοί Ταϊβό και Ετσιεχίλε ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και ο πρώτος θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ενιγιάμα, Σίτου, Όντια, Γιόμπο, Ταϊβό, Οντεμβίγκι, Ετούχου, Αρούνα, Ομπάσι, Αγιεγκμπένι, Μάρτινς.

Ο Χου Γιουνγκ-Μο έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του και θα χρησιμοποιήσει το κλασικό 4-4-2 παρότι στο λογικό σενάριο τού αρκεί η ισοπαλία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Σουνγκ-Ριονγκ, Ντου-Ρι, Γιονγκ-Χουνγκ, Γιουνγκ-Σου, Γιουνγκ-Πιο, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γιουνγκ-Βου, Σουνγκ-Γιονγκ, Τσουνγκ-Γιονγκ, Τσου-Γιουνγκ, Ντονγκ-Γκουκ.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 21.30 στο «Derban Stadium» του Ντέρμπαν και διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκερένσα.

Β όμιλος
1η Αγωνιστική
12/6, 14:30 Πορτ Ελίζαμπεθ Ν. Κορέα - Ελλάδα 2-0
12/6, 17:00 Γιοχάνεσμπουργκ Αργεντινή - Νιγηρία 1-0

2η Αγωνιστική
17/6, 14:30 Γιοχάνεσμπουργκ Αργεντινή - Ν. Κορέα 4-1
17/6, 17:00 Μπλουμφοντέιν Ελλάδα - Νιγηρία 2-1

3η Αγωνιστική
22/6, 21:30 Ντέρμπαν Νιγηρία - Ν. Κορέα
22/6, 21:30 Πολοκβάνε Ελλάδα - Αργεντινή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ομάδα Αγ. Γκολ Β.
1.Αργεντινή 2 5-1 6
2.Ν. Κορέα 2 3-4 3
3.Ελλάδα 2 2-3 3
4.Νιγηρία 2 1-3 0

Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x