Μουντιάλ 2010

Τσάμπα κόπος…

Σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι στο «Mbombela Stadium», η Αυστραλία νίκησε 2-1 τη Σερβία, στην αναμέτρηση της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ.

Σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι στο «Mbombela Stadium», η Αυστραλία νίκησε 2-1 τη Σερβία, στην αναμέτρηση της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ.

Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου (Γκάνα- Γερμανία), οι Σέρβοι και οι Αυστραλοί έμειναν εκτός συνέχειας στη διοργάνωση. Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει την ομάδα του στους «16» έχασε ο Πάντελιτς στο 93’, ενώ ο ίδιος ήταν κι αυτός που σκόραρε για την ομάδα του Άντιτς στο 84’. Τα γκολ των «καγκουρό» τα πέτυχαν οι Κέιχιλ στο 69’ και Χόλμαν στο 73’. O παίκτης της Εβερτον αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης.

Μπάλα και Σβάρτσερ κράτησαν το «μηδέν»

Η Σερβία είναι μία ομάδα που… τρέχει. Και αυτό το απέδειξε και στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του 4ου ομίλου κόντρα στους Γερμανούς. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και σήμερα απέναντι στην Αυστραλία. Ως ένα βαθμό, στο πρώτο ημίχρονο, τα κατάφερε. Στα πρώτα 40’ του αγώνα, «έτρεξε» κανονικότατα τα «καγκουρό», μόνο που απέναντι της βρήκε τον «τοίχο» που ακούει στο όνομα Σβάρτσερ και την δυστοκία της γραμμής κρούσης της.

Η ομάδα του Άντιτς έδινε χώρο στους Αυστραλούς και χτυπούσε σαν «κόμπρα» στις αντεπιθέσεις. Και τέτοιες έβγαλε πολλές. Στο 12’, ο Κράσιτς που ήταν από τους πιο δραστήριους στο πρώτο μέρος, αφού ξεπέρασε τον τερματοφύλακα από πλάγια θέση δεξιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα έγινε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου. Ο Ιβάνοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στη μικρή περιοχή της Αυστραλίας, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σβάρτσερ. Ο τερματοφύλακας των «καγκουρό» απέκρουσε ενστικτωδώς και εντυπωσιακά την μπάλα, κρατώντας το σκορ κολλημένο στο μηδέν.

Από… καγκουρό, πιράνχας

«Φωτιές» έβγαλαν οι Αυστραλοί στο δεύτερο ημίχρονο και από αγαθά «καγκουρό» μετατράπηκαν σε αρπακτικά. Η ομάδα του Πιμ Φερμπέεκ, με συνοπτικές διαδικασίες –μέσα σε πέντε λεπτά, «κατάπιε» τους Σέρβους.

Σε καμία περίπτωση η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν προμήνυε το τι επρόκειτο να συμβεί. Οι Αυστραλοί επέστρεψαν από τα αποδυτήρια πλήρως αλλαγμένοι. Αφυπνίστηκαν, πίεσαν ψηλά και σιγά- σιγά κλείδωναν ολοένα και πιο πολύ τους Σέρβους στην περιοχή τους. Στο 69’ ο Κέιχιλ έπιασε μια εκπληκτική κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χόλμαν, που είχε περάσει στο 65’ στο παιχνίδι στη θέση του Βαλέρι, διπλασίασε τα τέρματα των Αυστραλών με έναν άπιαστο «κεραυνό» στην αριστερή γωνία του Στοΐκοβιτς.

Ο Πάντελιτς ήταν ο παίκτης, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, έλειπε από την ενδεκάδα που είχε παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ο Άντιτς. Ο στράικερ του Άγιαξ πέρασε στο παιχνίδι στο 67΄στη θέση του Ζίγκιτς και έδωσε την πνοή που έλειπε στους Σέρβους στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 84’ πήρε το ριμπάουντ από το λάθος του Σβάρτσερ και μείωσε για τους Σέρβους. Από τα πόδια του, όμως, πέρασε και η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρει η ομάδα του την πρόκριση στους «16». Κι αυτός… την σπατάλησε.

Με ένα γκολ η Σερβία, θα έκανε το 2-2 και θα πέρναγε στην επόμενη φάση. Στο 93’ ο Λάζοβιτς έβγαλε μόνο του τον Πάντελιτς απέναντι από τον Σβάρτσερ κι αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Αυστραλών. Το επόμενο πλάνο βρήκε τους Σέρβους περίλυπους στο χορτάρι.

Το φιλμ

Οι συνθέσεις:

Αυστραλία: Σβάρτσερ, Νιλ, Κέιχιλ, Κούλινα, Μπόσαμπ, Έμερτον, Γουίλκσιρ (82' Γκαρσία), Κένεντι, Βαλέρι (65' Χόλμαν), Κάρνεϊ, Μπρεσιάνο

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Βίντιτς, Ιβάνοβιτς, Στάνκοβιτς, Λούκοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς, Ομπράντοβιτς, Κράσιτς (62΄ Τόσιτς), Νίνκοβιτς, Κουζμάνοβιτς

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x