Μουντιάλ 2010

Ήθελε και πρόκριση…

Μπορεί το έργο της να ήταν δύσκολο, από την αρχή, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως η Ελβετία δεν κατάφερε καλά, καλά να επικρατήσει της Ονδούρας, ώστε να έχει στο μυαλό της, τι θα γίνει στην αναμέτρησης της Ισπανίας με την Χιλή. Πολύ κακή η ομάδα του Χίτζφελντ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ονδούρα και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Καλύτερη η ομάδα του Ρουέδα θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη και να φύγει από την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Μπορεί το έργο της να ήταν δύσκολο, από την αρχή, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως η Ελβετία δεν κατάφερε καλά, καλά να επικρατήσει της Ονδούρας, ώστε να έχει στο μυαλό της, τι θα γίνει στην αναμέτρησης της Ισπανίας με την Χιλή. Πολύ κακή η ομάδα του Χίτζφελντ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ονδούρα και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού. Καλύτερη η ομάδα του Ρουέδα, η οποία στην κόντρα θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη και να φύγει από την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Το ματς:

Μπορεί η Ελβετία να έψαχνε τη νίκη, η οποία σε συνδυασμό με ενδεχόμενη επικράτηση της Ισπανία με τουλάχιστον δύο γκολ θα την έφερνε στην επόμενη φάση, όμως το ξεκίνημά της μόνο αυτό δεν έδειχνε. Η ομάδα του Χίτζφελντ δεν έδειχνε ιδιαίτερα πιεστική προς την αδύναμη Ονδούρα. Τα νέα από το άλλο παιχνίδι ήταν πολύ καλά καθώς η Ισπανία προηγούνταν ήδη 2-0, ενώ η Χιλή έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Κάπου εκεί οι Ελβετοί ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να φτάσουν κοντά στα καρέ του Βαγιαδάρες προκειμένου να πετύχουν ένα γκολ. Αυτό μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους δεν ήρθε και το μηδέν χαρακτήρισε τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χίτζφελντ έκανε μα αλλαγή με σκοπό να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Γιακίν πέρασε στη θέση του Φερνάντες. Το γκολ με το οποίο η Χιλή μείωσε σε 2-1 τους Ισπανούς φάνηκε να κόβει τα φτερά των Ελβετών αφού πλέον θα χρειάζονταν δύο τέρματα για να περάσουν στην επόμενη φάση. Αυτό έκανε πιο επικίνδυνη την Ονδούρα, η οποία όντας αδιάφορη, θα μπορούσε στην κόντρα να κάνει την ζημιά.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης η Ελβετία «ανέβασε» στροφές και κατάφερε με κάποια σουτ να απειλήσει την εστία του Βαγιαδάρες. Η μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης ήταν για την Ονδούρα όταν το 71’ ο Σουάζο έκανε την μπαλιά στον Άλβαρες αλλά το πλασέ που έκανε έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Μπενάλιο και κράτησε την Ελβετία στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όσο τα λεπτά περνούσαν η άμυνα της Ελβετίας ανέβαινε όλο και περισσότερο με σκοπό οι παίκτες του Ρουέδα να βρίσκουν πολλούς χώρους στην κόντρα. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες να αποκλείονται από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Ελβετία (Ότμαρ Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Τσίγκλερ, Μπαρνέτα, Ινλέρ, Χούγκελ(78' Σαγκίρι), Φερνάντες(46' Γιακίν), Ντερντιγιόκ, Ενκουφό(69' Φρέι)

Ονδούρα (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Βαγιαδάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Γ. Παλάσιος, Σουάζο(87' Τούρσιος), Τόμας, Νούνιες(68' Μαρτίνες), Τ. Παλάσιος(78' Γουέλκαμ), Σαμπιγιόν, Άλβαρες

Διαιτητής: Μπαλτάσι
Βοηθοί: Κάσας, Μαϊντάνα
Γήπεδο: Free State Stadium

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x