Την Κυριακή συνεχίζεται η 9η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος με τρεις αγώνες. Η ΑΠΕΠ υποδέχεται την ΕΝΠ, ο Διγενής «φιλοξενεί» τη Νέα Σαλαμίνα ενώ στον αγώνα που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα η ΑΕΛ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Τσίρειο». Η 9η ημέρα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Ανόρθωση – ΘΟΙ.
Οι αγώνες της Κυριακής
ΑΕΛ – Ολυμπιακός (18:00)
Το μυαλό των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ είναι στον αγώνα με τους «μαυροπράσινους» της Λευκωσίας, όπου η νίκη είναι μονόδρομος, για να συνεχίσουν να έχουν ψηλές φιλοδοξίες στο φετινό πρωτάθλημα. Από αγωνιστικής πλευράς εκτός πλάνων του Μπόγιαν Πράσνικαρ βρίσκονται οι τραυματίες Μάριος Αντωνίου και Χρίστος Χριστοδούλου καθώς και ο τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες Λιάσος Λουκά. Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μάρκο Ράουφμαν τόνισε για τον αγώνα: «Δεν πάμε στη Λεμεσό για διακοπές. Θέλουμε να έχουμε βαθμολογικό κέρδος και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».
ΑΠΕΠ – ΕΝΠ (14:30)
Μονόδρομο αποτελεί το παιχνίδι με την ΑΠΕΠ την ερχόμενη Κυριακή για την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Ο προπονητής Έλι Γκούντμαν βλέπει τον αγώνα με ιδιαίτερη προσοχή, και αισιοδοξεί ότι την Κυριακή, με μια σωστή αγωνιστική παρουσία, θα πάρει τη νίκη. Από την άλλη η ομάδα της Πιτσιλιάς ψάχνει διακαώς την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο και για ψυχολογικούς. Ο τεχνικός της Τάσος Κυριάκου τόνισε χαρακτηριστικά: «Σεβόμαστε πολύ την ΕΝΠ, είναι μία πολύ καλή ομάδα, όμως, σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα έδρα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν βλέπουμε άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης».
Διγενής – Νέα Σαλαμίνα (17:00)
Κανονικά συνεχίζεται η προετοιμασία του Διγενή για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής, με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Σάββας Κωνσταντίνου και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν όσο τίποτα άλλο τη νίκη, για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η Νέα Σαλαμίνα θα έχει δύο επιστροφές ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα. Πρόκειται για τον Ούγγρο αμυντικό Τάμας Ζάμοσι που έχει εκτίσει την ποινή του από κόκκινη κάρτα και το Βραζιλιάνο επιθετικό Ντε Σόουζα Περέιρα, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και προπονείται κανονικά.
Δευτέρα:
Ανόρθωση – ΘΟΙ (18:00)
Στην Ανόρθωση υπάρχει πεποίθηση πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της, όχι μόνο αγωνιστικά και βαθμολογικά αλλά και από πλευράς απόδοσης. Κανένας δεν υποτιμά το ΘΟI και άλλωστε δύο φορές φέτος η «Κυρία» είχε αναπάντεχες απώλειες βαθμών από ομάδες που δεν περίμενε (ΑΠΕΠ και Διγενής), γι’ αυτό και βλέπει με κάθε σοβαρότητα το παιχνίδι. Από την άλλη οι παίκτες του ΘΟΙ θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να φύγουν με «θετικό» αποτέλεσμα από την έδρα των πρωταθλητών Κύπρου.
Επιμέλεια: Γιάννης Ντούζγος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






