Γαλλία

Ρίχνουν τους τόνους οι πρωτοπόροι

Η Σεντ Ετιέν απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο Championnat 29 χρόνια μετά την «εποχή Πλατινί» και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τελευταίο «θύμα» της η Μονπελιέ, η οποία ηττήθηκε με 3-0, ωστόσο ο προπονητής των «στεφανουά» Κριστόφ Γκαλτιέ επιμένει ότι στόχος παραμένει η παραμονή στην κατηγορία.

Η Σεντ Ετιέν απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο Championnat 29 χρόνια μετά την «εποχή Πλατινί» και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τελευταίο «θύμα» της η Μονπελιέ, η οποία ηττήθηκε με 3-0, ωστόσο ο προπονητής των «στεφανουά» Κριστόφ Γκατιέ επιμένει ότι στόχος παραμένει η παραμονή στην κατηγορία.

«Πετύχαμε τρία γκολ στην καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, η οποία διατηρούσε το απαραβίαστο μέχρι να παίξουμε. Η θέση μας στη βαθμολογία δεν έχει καμία σημασία. Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Λιόν και Μαρσέιγ. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 42 βαθμούς όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Ανταγωνιστές μας δεν είναι οι μεγάλοι, αλλά όσοι σύλλογοι έχουν στόχο την παραμονή», ήταν τα λόγια του 44χρονου Γκαλτιέ, ο οποίος πέρυσι έσωσε την τελευταία στιγμή τη Σεντ Ετιέν (17η στους 20) αλλά φέτος έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σύλλογο.

Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x