Μετά από το σκάνδαλο που συγκλόνισε τη ΦΙΦΑ ενόψει της ψηφοφορίας για τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τις επόμενες διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ήρθε ένα νέο σκάνδαλο να συγκλονίσει τον χώρο του παγκοσμίου Ποδοσφαίρου.
Όπως έγινε γνωστό η εθνική ομάδα της Ζιμπάμπουε θα τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση -μέχρι να τελιώσουν οι έρευνες- καθώς οι διεθνείς παίκτες της έκαναν γνωστό ότι υπήρξε προσέγγιση από άτομα του κινεζικού… συνδικάτου του στοιχήματος που τους «ανάγκασαν» να χάσουν σε δύο παιχνίδια τους για τα προκριματικά και μάλιστα με προκαθορισμένα σκορ!
Πρόκειται για την αναμέτρηση της Ζιμπάμπουε με την Ταϋλάνδη (29/12/2009) στην οποία, αν και αρχικά η… εντολή ήταν να χάσουν με 1-0 τελικά αυτή μετατράπηκε σε ήττα 3-0 κάτι που και έγινε.
Το δεύτερο παιχνίδι της Ζιμπάμπουε με την Συρία (02/01/2010) έληξε με ήττα 6-0 της αφρικανικής ομάδας όπως τους είχε ζητηθεί.
Στα δημοσιεύματα που υπάρχουν στη χώρα οι διεθνείς παίκτες υποστηρίζουν ότι αυτοί που τους προσέγγισαν τους ανάγκασαν να υπακούσουν καθώς τους απείλησαν με διάφορους τρόπους.
Μπλεγμένοι στο «κόλπο» φέρονται να είναι αρκετά μέλη της ομοσπονδίας της Ζιμπάμπουε και δημοσιογράφοι… Ήδη, ο εκτελεστικός διευθυντής και ο διευθυντής προγράμματος της ομοσπονδίας έχουν αποτελέσει παρελθόν.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν τα όσα υποστηρίζουν οι ποδοσφαιριστές. Μέχρι τότε η εθνική ομάδα της Ζιμπάμπουε δεν θα έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε διοργάνωση.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






