Με έναν συμπατριώτη του πλαισίωσε τον Γκούους Χίντινκ στον πάγκο της Εθνικής Αυστραλίας η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας εν όψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Τα «καγκουρό» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γιόχαν Νέεσκενς σε ρόλο βοηθού του τεχνικού της Αϊντχόφεν με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία της ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ.
«Ανυπομονώ να βοηθήσω κι εγώ την Αυστραλία να έχιε την καλύτερη δυνατή παρουσία στο Μουντιάλ της Γερμανίας μαζί με τον Γκούους Χίντινκ, τον Γκρέιαμ Άρνολντ (ο έτερος βοηθός τεχνικού) και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ», δήλωσε ο Γιόχαν Νέεσκενς που είχε απολυθεί τον προηγούμενο μήνα από την τεχνική ηγεσία της Ναϊμέγκεν.
Ο Γιόχαν Νέεσκενς φόρεσε 49 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας συμμετέχοντας στους τελικούς των Μουντιάλ του 1974 και 1978, ενώ έχει στεφθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τον Άγιαξ (1971, 1972, 1973). Παράλληλα ήταν συνεργάτης του Γκουους Χίντινκ στον πάγκο των «οράνιε» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Κάτω Χωρών το 1998.
Υπενθυμίζεται πως η εθνική ομάδα της Αυστραλίας βρίσκεται στον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Κροατία.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






