Την επιθυμία να απολαύσει κάθε λεπτό ποδοσφαίρου που του απομένει μέχρι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εξέφρασε σε συνέντευξή του στη γαλλική ιστοσελίδα «Football365.fr». Ο Γάλλος μέσος δεν ξεκαθάρισε αν θα αποσυρθεί από τα γήπεδα στο τέλος της τρέχουσας περιόδου ή στο τέλος της επόμενης, έθεσε ως στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης την κατάκτηση του Champions League, ενώ επεσήμανε πως δεν ξέχασε τους πρόωρους αποκλεισμούς της εθνικής ομάδας της χώρας του από το Μουντιάλ του 2002 και το EURO 2004.
«Δεν μου μένει πολύς χρόνος για να παίξω μπάλα και πρέπει να εκμεταλλευτώ και να απολαύσω κάθε στιγμή που μου απομένει. Στην καλύτερη περίπτωση, μου μένει ακόμη 1,5 χρόνος. Είμαι πιο κοντά στο τέλος από ό,τι στο ξεκίνημα. Θέλω να ζήσω όλες αυτές τις στιγμές, γιατί μετά θα το μετανιώσω», δήλωσε ο Ζιζού.
Αναφερόμενος στην αναγέννηση της Ρεάλ Μαδρίτης αφ’ης στιγμής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Λόπεθ Κάρο, είπε: «Με τον ερχομό του Λόπεθ Κάρο η ομάδα αναγεννήθηκε. Έχουμε νέα ώθηση και καλύτερη φυσική κατάσταση. Κάθε παίκτης της ομάδας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι αναπόφευκτο, συνεπώς, να παίζουμε καλύτερα. Είναι γνωστό πως η Ρεάλ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και αυτό που χρειαζόταν ήταν να γίνει ομάδα. Στα τελευταία ματς η Ρεάλ δείχνει μια καλά οργανωμένη ομάδα που ξέρει τι ζητά στο γήπεδο». Κύριος στόχος της «βασίλισσας» είναι το Champions League μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και τη διαφορά των επτά βαθμών από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στην Primera Division: «Το ματς με την Άρσεναλ είναι πολύ σημαντικό, αφού πρώτος μας στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό του Champions League. Δεν υπάρχει μονομαχία με τον Ανρί. Εγώ κάνω απλά τη δουλειά μου και αν ο κόσμος θέλει να κάνει συγκρίσεις δεν μπορώ να τον εμποδίσω. Το μόνο που μας συνδέει είναι οι κοινές στιγμές χαράς με τη Γαλλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και στο EURO 2000. Τον εκτιμώ και με εκτιμά. Μπορεί να μην επικοινωνούμε τηλεφωνικά κάθε μέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Αυτά που έχει καταφέρει ο Ανρί με την Άρσεναλ είναι αξιοθαύμαστα».
Το προσεχές καλοκαίρι ο Ζιντάν θα φορέσει για τελευταία φορά σε μεγάλη διοργάνωση τη φανέλα των «τρικολόρ» αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν θέλει επ ουδενί να δει τους «πετεινούς» να παθαίνουν ό,τι στο Μουντιάλ του 2002 και στο EURO 2004. «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον πρόωρο αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Είμαι απογοητευμένος από την παρουσία μας στο EURO 2004, γιατί είχαμε καλή ομάδα και είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τη διοργάνωση. Για τους λόγους αυτούς η αποτυχία ήταν σκληρή για μας και ήταν ένας από τους λόγους που είχα αποφασίσει να αποχωρήσω από την Εθνική. Στο Μουντιάλ της Γερμανίας πρέπει να κοιτάξουμε μόνο την ομάδα μας. Αν έχουμε την επιθυμία, θα φτάσουμε πολύ ψηλά. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η ομάδα μας θα είναι πολύ ανταγωνιστική αν αγωνιστεί πλήρης στη Γερμανία. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό».
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






