Στο παιχνίδι που έκλεισε την «αυλαία» της 31ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Σκωτίας, η Σέλτικ παίζοντας όσο χρειάστηκε, επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Λίβινγκστον, συνεχίζοντας την «κούρσα» της προς τον τίτλο. Κακοί οι «Κέλτες» στο πρώτο ημίχρονο, «ξύπνησαν» στην επανάληψη και με γκολ του Ζουράφσκι στο 47’ και του Μαλόνεϊ στο 52ο λεπτό, πήραν άλλο ένα «τρίποντο» στην «φρενήρη» τους πορεία. Πλέον οι "πράσινοι", χρειάζονται ένα ακόμη "τρίποντο" για να φτάσουν στον 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του συλλόγου.
Το Σάββατο, με γκολ του Σωτήρη Κυργιάκου στο 70ο λεπτό , οι Ρέιντζερς επικράτησαν με 1-0 της Ντανφέρμλιν στο «Αϊμπροξ Παρκ», σε αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σκωτίας. Ο 27χρονος παίκτης, αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνας, όπως και ο Τάκης Φύσσας, στην εκτός έδρας νίκη της Χαρτς με 2-1 επί της Φόλκερκ. Η "αυλαία" της αγωνιστικής πέφτει την Κυριακή το απόγευμα, με την αναμέτρηση της Λίβινγκστον με την Σέλτικ.
Η ομάδα του Τάκη Φύσσα, δυσκολεύτηκε στην έδρα των νεοφώτιστων και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 21' με τον Χάρτλεϊ, οι γηπεδούχοι απάντησαν στη λήξη του ημιχρόνου. Σκληρά τα μαρκαρίσματα από τις δύο ομάδες και πολλές οι κίτρινες κάρτες, σε ένα ματς που ο Γιανκάουσκας έβγαλε και πάλι το φίδι από την τρύπα για τις καρδιές με τέρμα στο 80ό λεπτό, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη και μαζί τη διαφορά από τους «Γκερς».
Από κει και πέρα, η Ινβερνές αποδείχθηκε σε μια ακόμη εκτός έδρας αναμέτρηση πολύ σκληρή για να... χάσει. Η πρώην ομάδα του Μπρούστερ σημείωσε μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στην Χιμπέρνιαν και την καθήλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεφύγει. Η Κιλμάρνοκ δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Νταντί. Βρέθηκε να προηγείται μόλις στο 17ο λεπτό με 2-0 χάρη στα γκολ του Νέισμιθ, ωστόσο είδε το σκηνικό να επαναλαμβάνεται εις βάρος της στην επανάληψη, όταν η Νταντί σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έφτασε στην ισοφάριση και στο τελικό 2-2.
Παρόμοια εικόνα και στο ματς της Αμπερντίν με την Μάδεργουελ. Το τελικό 2-2 δεν ευνοεί καμία από τις δύο στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάληψη της 6ης θέσης των πλέι-οφ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται στο πρώτο ημίχρονο με 2-0 χάρη στα τέρματα του Λοβέλ στο 13' και στο 22ο λεπτό και είδαν στην επανάληψη την Μάδεργουελ να απαντάει άμεσα στο 45' και στο 48'.
Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής :
Σάββατο 25/3/2006
Αμπερντίν-Μάδεργουελ 2-2
13', 22' Λοβελ - 45' ΜακΛιν, 48(πεν) Φοραν
Νταντί Γιουν.-Κιλμάρνοκ 2-2
46' ΜακΚράκεν, 50' ΜακΙνες - 12', 17' Νέισμιθ
Φόλκερκ-Χαρτς 1-2
45' Γκόου - 21' Χάρτλεϊ, 80' Γιανκάουσκας
Χιμπέρνιαν-Ινβερνές 0-2
57' Ντοντς, 78 (πεν)Γουίλσον
Ρέιντζερς-Ντανφέρμλιν 1-0
70' Κυργιάκος
Κυριακή 26/3/2006
Λίβινγκστον – Σέλτικ 0 – 2
47’ Zoυράφσκι, 52’ Μαλόνεϊ
Η βαθμολογία στην Πρέμιερ Σκωτίας.
Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






