Κάθε άλλο παρά βέβαιος για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 από τη Βραζιλία παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Βάσει του νέου κυκλικού συστήματος ανάθεσης της διοργάνωσης στις ηπείρους, το 2014 θα είναι σειρά της Αμερικής να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή και η χώρα του καφέ φαντάζει ως η μοναδική ενδιαφερόμενη και υποψήφια έχοντας τη στήριξη των υπολοίπων χωρών της Λατινικής Αμερικής. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα στη χώρα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τα… απαρχαιωμένα γήπεδα και τις ελλιπείς υποδομές αναγκάζουν τον ισχυρό άνδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να έχει τις επιφυλάξεις του.
«Η Βραζιλία χρειάζεται να διανύσει πολύ δρόμο για να καταφέρει να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Σήμερα αυτό είναι απλά μια ιδέα, που με τη στήριξη του πρωθυπουργού της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ένα είδος σχεδίου. Πάντως πρέπει να γίνουν πολλά για να κερδίσει η Βραζιλία την ψήφο της επιτροπής της FIFA το 2008. Για την ώρα δεν νομίζω πως η Βραζιλία διαθέτει έστω κι ένα στάδιο κατάλληλο να φιλοξενήσει αγώνες Μουντιάλ», δήλωσε σχετικά ο Σεπ Μπλάτερ που επισκέφτηκε τρία στάδια της Βραζιλίας.
Ο πρόεδρος της FIFA «έριξε» στο τραπέζι την ιδέα συνδιοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής. «Ξέρουμε πως ήδη οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Λατινικής Αμερικής έχουν αποφασίσει να είναι μόνο μια χώρα υποψήφια για την ανάληψη του Μουντιάλ και αυτή να είναι η Βραζιλία, αλλά γιατί να μην υπάρχει μια κοινή υποψηφιότητα μεταξύ της Αργεντινής ή της Χιλής; Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αν η Βραζιλία είναι η μοναδική υποψήφια, θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και το Μουντιάλ μπορεί να γίνει στη Βραζιλία μόνο αν υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις».
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






