Γενικά

Φύσσας: «Η καλύτερη χρονιά μου»

Πανευτυχής είναι ο Τάκης Φύσσας μετά την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League από την ομάδα του, Χαρτς. Ο διεθνής αριστερός οπισθοφύλακας ήταν βασικό στέλεχος στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του Εδιμβούργου, που κατάφερε να «σπάσει» το μόνιμο, μέχρι φέτος, δίδυμο κορυφής Σέλτικ-Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα Σκωτίας, ενώ σε λίγες ημέρες (13/5) διεκδικεί το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στη Γκρέτνα

Πανευτυχής είναι ο Τάκης Φύσσας μετά την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League από την ομάδα του, Χαρτς. Ο διεθνής αριστερός οπισθοφύλακας ήταν βασικό στέλεχος στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του Εδιμβούργου, που κατάφερε να «σπάσει» το μόνιμο, μέχρι φέτος, δίδυμο κορυφής Σέλτικ-Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα Σκωτίας, ενώ σε λίγες ημέρες (13/5) διεκδικεί το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στη Γκρέτνα.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός, μιας και από τη στιγμή που αγωνίζομαι στο εξωτερικό κάθε χρονιά κερδίζω και έναν τίτλο (πρόπερσι Κύπελλο και πέρυσι πρωτάθλημα με τη Μπενφίκα). Φέτος, όμως, νιώθω πως είναι η καλύτερη χρονιά στην ποδοσφαιρική καριέρα μου», δήλωσε στη Sportday ο Έλληνας άσος και προσέθεσε: «Μόλις ήρθα στην ομάδα, ο πρόεδρος μου ξεκαθάρισε πως στόχος της Χαρτς είναι να μπει σφήνα ανάμεσα στις Σέλτικ, Ρέιντζερς. Δεν τον πίστευα. Πραγματικά. Στην πορεία, όμως, διαψεύστηκα, μιας και αποδείξαμε τις αγωνιστικές μας δυνατότητες. Δεν είναι λίγο πράγμα να σε κυνηγάει στη βαθμολογία για 40 αγώνες η Ρέιντζερς». Όσο για το μέλλον, ο «Takis» είπε: «Εφόσον εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στην προκριματική φάση του Champions League, ο πρόεδρος θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα. Ελπίζω να μας ευνοήσει και η κλήρωση. Όσον αφορά εμένα, δεν έχω κανένα πρόβλημα εδώ. Περνάω καλά. Ας πάρουμε το Κύπελλο και βλέπουμε...».

Συνοδοιπόρος του Τάκη Φύσσα στο… μικρό θαύμα που συνετέλεσε φέτος η Χαρτς είναι ένας άλλος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ρούντολφ Σκάτσελ. Ο Τσέχος άσος είναι φέτος πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα (16 γκολ).


«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην ομάδα. Όμως το σημαντικότερο ήταν ότι υπήρχε φανταστική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Πρώτη φορά στην καριέρα μου συνάντησα τέτοιο κλίμα. Είμαστε μια οικογένεια. Είναι μία σημαντική επιτυχία για τη Χαρτς. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ όλη τη χρονιά, ορισμένες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά τελικώς τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι το αξίζαμε. Οπως και οι οπαδοί μας, που ήταν συνεχώς στο πλευρό μας», δήλωσε ο «Ρούντι», ενώ αναφερόμενος στους λόγους της δικής του μεταμόρφωσης είπε: «Στη Χαρτς παίζω στην κανονική θέση μου. Αριστερός χαφ. Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε μου επιτρέπει να συγκεντρώνομαι στα επιθετικά μου καθήκοντα. Είναι σημαντικό να νιώθεις ασφαλής και να γνωρίζεις ότι πίσω σου βρίσκονται κάποιοι που θα σε καλύψουν». Τέλος, αναφερόμενος στον Τάκη Φύσσα, είπε: «Ο Έλληνας αδερφός μου! Η συμβολή του ήταν καθοριστική στο να πετύχω τόσα τέρματα, μιας και ήμουν σίγουρος ότι πάντα υπήρχε κάποιος πίσω μου. Καταλαβαινόμαστε απόλυτα τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Μένουμε πολύ κοντά και είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έχω δεθεί περισσότερο. Πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω για τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x