Την ξέφρενη πορεία προς τον τίτλο συνέχισε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 την ΑΕΚ Λάρνακας, στην πρεμιέρα των αγώνων κατάταξης του κυπριακού πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Γιοβάν Γιοβάνοβιτς, αρκεί να μην χάσει την επόμενη αγωνιστική που αντιμετωπίζει την Ομόνοια στην έδρα της και θα κατακτήσει και μαθηματικά τον 21ο τίτλο στην ιστορία της.
Η Ομόνοια ξεκίνησε με το δεξί και νίκησε 1-0 την Ανόρθωση παίρνοντας προβάδισμα στη μάχη της δεύτερης θέσης.
Η διαφορά των δώδεκα βαθμών με την οποία ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν αντιπροσωπευτική για την διαφορά κλάσης που είχε ο ΑΠΟΕΛ από τους υπόλοιπους.
Στο «ΓΣΖ» οι «γαλαζοκίτρινοι», μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοση τους όμως πήραν τους τρείς βαθμούς. Στο 80ο λεπτό ο Τρισκόφσκι σκόραρε και χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές αφού στο 70ο λεπτό ο Χόφλαντ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η Ομόνοια επικράτησε με 1-0 της Ανόρθωσης με γκολ του Λεάντρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και απέκτησε σαφές προβάδισα για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Ο αγώνας διακόπηκε στο 75΄ για διάστημα περίπου 20 λεπτών, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Όταν συνεχίστηκε η αναμέτρηση δεν διαφοροποιήθηκε κάτι με την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παίρνει τους τρείς βαθμούς.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των play-off
Σάββατο 2/04
Α.Ε. Λεμεσού-Απόλλων Λεμεσού 1-1
(80΄Φρέντι πεν.-86΄ Μρντάκοβιτς)
Ολυμπιακός Λευκωσίας- Ένωση Νέων Παραλιμνίου 1-1
(68΄Αλκιβιάδου-12΄ Μπαλτοβάλιεφ)
ΑΕ Πάφου-Εθνικός Άχνας 0-1
(77΄ Ιβανόφσκι)
Ερμής- ΑΛΚΗ 1-2
(59΄Μαχράτζε-36΄, 77΄Μπασόφ)
Κυριακή 3/04
ΑΕΚ Λάρνακας -ΑΠΟΕΛ 0-1
(80΄ Τρισκόφσκι)
Ομόνοια-Ανόρθωση 1-0
(45΄+3΄Λεάντρο)
Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής
Σάββατο 9/04 (18:00)
Απόλλων Λεμεσού- Ολυμπιακός Λευκωσίας (16:00)
Ένωση Νέων Παραλιμνίου- Α.Ε. Λεμεσού (16:00)
ΑΛΚΗ-ΑΕ Πάφου
Εθνικός Άχνας-Ερμής
Κυριακή 10/04 (17:00)
Ανόρθωση-ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια
Βαθμολογία play-off Τίτλου
1.ΑΠΟΕΛ 65 (1)
2.Ομόνοια 53 (1)
3.Ανόρθωση 45 (1)
4.ΑΕΚ Λάρνακας 42 (1)
Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος της βαθμολογίας θα συμμετέχουν στο Europa League.
Βαθμολογία Β Γκρουπ
1.Απόλλων Λεμεσού 39 (1)
2.Ολυμπιακός Λευκωσίας 37 (1)
3.Ένωση Νέων Παραλιμνίου 37 (1)
4.Α.Ε. Λεμεσού 34 (1)
Βαθμολογία Play-out
1.Εθνικός Άχνας 36 (1)
2.ΑΛΚΗ 32 (1)
3.Ερμής 30 (1)
4.ΑΕ Πάφου 26 (1)
Η ομάδα που θα παραμείνει στην τελευταία θέση θα ακολουθήσει τις Δόξα και ΑΠΟΠ/Κινύρας στην δεύτερη κατηγορία.
Στην διαδικασία των play-off οι ομάδες μετέφεραν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.
Αλέξανδρος Πιπεριάς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






