Copa America

Έσωσε την παρτίδα! (video)

Με γκολ του Φρεντ στο 90', η απογοητευτική Βραζιλία γλίτωσε τη… σφαλιάρα από την εξαιρετική Παραγουάη (2-2), παίρνοντας -από το τίποτα- ένα βαθμό, στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής του Β' ομίλου του 43ου Κόπα Αμέρικα. Η «σελεσάο» προηγήθηκε με τον Ζάντσον στο 39', αλλά η απίθανη «αλμπιρόχα», μέσα σε 12 λεπτά (56', 67'), με τους Σάντα Κρους και Βαλντές, γύρισε το ματς, για να ισοφαρίσει, τελικά, ο επιθετικός της Φλουμινένσε. Νίκη για την Βενεζουέλα που πέρασε πρώτη στον όμιλο.

Με γκολ του Φρεντ στο 90', η απογοητευτική Βραζιλία γλίτωσε τη… σφαλιάρα από την εξαιρετική Παραγουάη (2-2), παίρνοντας -από το τίποτα- ένα βαθμό, στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής του Β' ομίλου του 43ου Κόπα Αμέρικα.

Η «σελεσάο» προηγήθηκε με τον Ζάντσον στο 39', αλλά η απίθανη «αλμπιρόχα», μέσα σε 12 λεπτά (56', 67'), με τους Σάντα Κρους και Βαλντές, γύρισε το ματς, για να ισοφαρίσει, τελικά, ο επιθετικός της Φλουμινένσε.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Βενεζουέλα επικράτησε 1-0 του Ισημερινού και ανέβηκε στην πρώτη θέση.



Η Παραγουάη ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, επιβάλλοντας το ρυθμό της, με τη Βραζιλία να… ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο του «Μάριο Αλμπέρο Κέμπες».

Η ομάδα του Γκεράρδο Μαρτίνο -σε ένα πολύ κακό, γενικά, πρώτο 45λεπτο- είχε κλασική ευκαιρία για γκολ, μόλις, στο 3', με τον Σάντα Κρους να σουτάρει δυνατά, αλλά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέζαρ…

Η «αλμπιρόχα» έπαιζε ωραίο, «στρωτό» ποδόσφαιρο, στο 20', όμως, η Βραζιλία βρήκε (επιτέλους) τρόπο να φωνάξει «παρών»! Ο Πάτο, μόνος του απέναντι από τον Βιγιάρ, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ της Παραγουάης απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ!

Κάπου εκεί, η «σελεσάο» -σαν να- σοβαρεύτηκε και στο 39' με… κεραυνό του Ζάντσον, «έγραψε» το 1-0, που ήταν (κόντρα, πάντως, στη ροή του ματς) το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Παραγουάη μπήκε… σκυλιασμένη στον αγωνιστικό χώρο και πριν προλάβουν οι Βραζιλιάνοι να καταλάβουν… τι τους χτύπησε, έφερε, μέσα σε 12 λεπτά, το ματς… τούμπα!

Στο 56', έπειτα από τραγικό λάθος του Τιάγκο Σίλβα, ο Σάντα Κρους ισοφάρισε σε 1-1 και στο 67', ο νεοεισελθόντας, Νέλσον Βαλντέζ, με… μπόλικη δόση τύχης, «έγραψε» το 2-1!

Η Βραζιλιάνοι, με την πλάτη στον τοίχο, δεν έδειχναν να μπορούν να αντιδράσουν, στο 90', ωστόσο, με τον Φρεντ, που μόλις είχε περάσει στο ματς, έφεραν το ματς στα ίσα (2-2), παίρνοντας -έστω- το βαθμό της ισοπαλίας.

Βραζιλία και Παραγουάη, πλέον, έχουν από δύο βαθμούς.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου:

1 Βραζιλία 2*
2 Παραγουάη 2*
3 Εκουαδόρ 1
4 Βενεζουέλα 1

(* Εχουν παιχνίδι περισσότερο)



Βραζιλία (Μάνο Μενέσες): Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο, Ντάνι Αλβες, Αντρέ Σάντος, Τιάγκο Σίλβα, Λούκας Λέιβα, Ραμίρες (69' Λούκας Σίλβα), Ζάντσον (46' Ελάνο), Γκάνσο, Πάτο, Νεϊμάρ (82' Φρεντ)

Παραγουάη (Γκεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Ντα Σίλβα, Βερόν, Τόρες, Αλκάρας, Ριβέρος (68' Κάσερες), Ορτιγόσα, Βέρα, Εστιγκαρίμπια (79' Μαρτίνες), Σάντα Κρουζ, Μπάριος (57' Νέλσον Βαλδές)

Διαιτητής: Βιλμάρ Ροντάν (Κολομβία)
Γήπεδο: «Μάριο Αλμπέρο Κέμπες»






Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x