Ο τέταρτος διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ, Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο, ήταν τελικά ο άνθρωπος που είδε τον Ζινεντίν Ζιντάν να χτυπάει με κεφαλιά τον Μάρκο Ματεράτσι. Ο Ισπανός ρέφερι παραδέχτηκε πως αυτός συμβούλευσε τον διαιτητή της αναμέτρησης, Οράσιο Ελιζόντο, να αποβάλλει τον «Ζιζού» και αρνήθηκε πως έγινε χρήση του ριπλέι.

«Το είδα να συμβαίνει. Δεν ανακάλυψα τίποτα. Η μπάλα ήταν αλλού και ο διαιτητής κοιτούσε εκεί. Την ίδια στιγμή ο βοηθός προπαθούσε να πάρει ξανά τη θέση του. Πάντα λέω στον τέταρτο διαιτητή να προσέχει τους παίκτες όταν παίζεται αλλού η μπάλα και οι παίκτες επιστρέφουν στις θέσεις τους. Αυτό έκανα κι εγώ», δήλωσε ο Κανταλέχο, που σχολίασε και τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γαλλίας, Ραιμόν Ντομενέκ, ο οποίος επισήμανε ότι η αποβολή του Ζιντάν ήταν αποτέλεσμα του τηλεοπτικού ριπλέι.

«Σέβομαι τη γνώμη του, μα δεν έγινε κάτι τέτοιο. Αυτό το περιστατικό δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο τέταρτος διαιτητής. Η δουλειά μου ήταν να βοηθήσω τον διαιτητή και αυτό ακριβώς έκανα. Δεν ξέρω τι είπε ο Ματεράτσι, αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον Μπουφόν. Όταν όλοι ηρέμησαν, τότε είπα στον Ελιζόντο το τι έγινε», πρόσθεσε ο 42χρονος ρέφερι.

Όσο για τον ίδιο τον Ζιντάν, ο Κανταλέχο είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν αληθινό τζέντλεμαν. Ποτέ δεν διαφώνησε με τις αποφάσεις μου. Είναι λυπηρό για έναν τέτοιο παίκτη να τελειώνει έτσι την καριέρα του, αλλά έπρεπε να τιμωρηθεί για την πράξη του. Ελπίζω να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube