Ισπανία

Γκουαρντιόλα τέλος, αναλαμβάνει ο Βιλανόβα

Συγκλονιστικός ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα. «Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Πρέπει να βρω ξανά την ενέργεια και την όρεξή μου. Μόνο αν απομακρυνθώ για λίγο από όλα μπορώ να τo καταφέρω». Δακρυσμένοι οι παίκτες παρακολούθησαν το «αντίο» του προπονητή τους. Νέος προπονητής o μέχρι τώρα βοηθός του, Τίτο Βιλανόβα!

Οι παίκτες καθισμένοι στις δύο πρώτες σειρές της αίθουσας συνεντεύξεων Τύπου στο «Καμπ Νου» άκουσαν τον Πεπ Γκουαρντιόλα να εξηγεί τον λόγο της αποχώρησής του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα: «Είναι απλός. Τέσσερα χρόνια είναι μια αιωνιότητα για έναν προπονητή σε μια ομάδα. Πρέπει να βρω ξανά την ενέργεια και την όρεξη μου. Μόνο αν απομακρυνθώ για λίγο από όλα μπορώ να τo καταφέρω».

Με τον τρόπο αυτό ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξήγησε τον λόγο της απόφασής του να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα, φανερά φορτισμένος συναισθηματικά.

Νέος προπονητής o μέχρι τώρα βοηθός του, Τίτο Βιλανόβα!

Η συνέντευξη Τύπου άρχισε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ να ανακοινώνει την απόφασή του Πεπ Γκουαρντιόλα να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο της ομάδας. «Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Πεπ Γκουαρντιόλα άρχισε να μιλάει εξηγώντας την απόφασή του, αλλά και αποκαλύπτοντας ότι είχε αρχίσει να το σκέφτεται σοβαρά εδώ και αρκετούς μήνες…

«Τέσσερα χρόνια είναι μια αιωνιότητα για έναν προπονητή σε μια ομάδα. Το φθινόπωρο είπα στον πρόεδρο ότι έβλεπα το τέλος μου στην ομάδα. Δεν μπορούσα να το πω από τότε γιατί θα περιέπλεκαν αρκετά τα πράγματα», σχολίασε ο Γκουαρντιόλα και συνέχισε: «Έπρεπε να το πω σήμερα γιατί δεν ήθελαν να κουράσω περισσότερο. Ο λόγος είναι απλός. Τέσσερα χρόνια είναι πάρα πολλά. Πρέπει να βρω ξανά την ενέργεια και την όρεξη μου. Μόνο αν απομακρυνθώ για λίγο από όλα μπορώ να τα καταφέρω. Ήρθε ο χρόνος μου να φύγω. Είμαι ικανοποιημένος και θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια. Φεύγω γνωρίζοντας ότι προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x