Ιταλία

Ντελ Πιέρο: «Πιο περήφανος από ποτέ»

Ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε τέτοιο φινάλε με την αγαπημένη του Γιουβέντους, μετά από 19 χρόνια παρουσίας στους «μπιανκονέρι»… Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, στην προτελευταία του «παράσταση» πέτυχε ένα τέρμα μέσα σε αποθέωση και, φυσικά, πανηγύρισε το πρωτάθλημα. Μόνο περήφανος θα μπορούσε να είναι ο «πιντουρίκιο», δίνοντας τα… πάντα για περίπου δύο δεκαετίες στην ομάδα της καρδιάς του.

Ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε τέτοιο φινάλε με την αγαπημένη του Γιουβέντους, μετά από 19 χρόνια παρουσίας στους «μπιανκονέρι».

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, στην προτελευταία του «παράσταση» πέτυχε ένα τέρμα μέσα σε αποθέωση και, φυσικά, πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Μόνο περήφανος θα μπορούσε να είναι ο «πιντουρίκιο», δίνοντας τα… πάντα στην ομάδα της καρδιάς του για περίπου δύο δεκαετίες.

Ο 37χρονος μεσοεπιθετικός, μετά από 19 χρόνια, είναι έτοιμος να «αποχαιρετήσει» τη Γιουβέντους, που δεν την άφησε ποτέ, ακολουθώντας την ακόμα και στη Serie B το 2006. Το «κύκνειο άσμα» του θα δοθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Νάπολι.

«Ήταν απίστευτη στιγμή, η σχέση μου με τον κόσμο είναι πάνω από όλους και όλα και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος σήμερα. Απλά, καταπληκτική ημέρα. Σίγουρα, υπάρχει και λύπη, ωστόσο πανηγυρίσαμε με τον κόσμο στο γήπεδο και, πραγματικά, δεν έχω λόγια, παρά μόνο ότι είμαι περήφανος. Αφήνω πίσω αυτό το συναίσθημα, όμως, και προετοιμάζομαι για το τελευταίο ματς με τη Νάπολι στον τελικό», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της Γιουβέντους, όντας συγκινημένος.

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να τα παρατήσει: «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, γεννήθηκα να παίζω ποδόσφαιρο και, όσο θα μου επιτρέπεται αυτό να το κάνω, θα είμαι χαρούμενος. Δεν ξέρω που θα αγωνιστώ ακόμα, γιατί ποτέ δεν το σκεφτόμουν αυτό για 19 χρόνια, οπότε είμαι λίγο… εκτός ως προς το μέλλον μου για την ώρα».

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x