Γενικά

«Σε ευχαριστώ Λάμπαρντ»

Τα νέα για την επίσημη έγκριση της goal-line technology καλωσόρισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ. Ο ισχυρός άνδρας της FIFA παραδέχθηκε ότι παρότι ήταν αντίθετος αρχικά με την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, άλλαξε γνώμη όταν είδε να μη μετρά στο Μουντιάλ του 2010 το γκολ του Λάμπαρντ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία, παρότι ολόκληρη η μπάλα -όπως έδειξαν τα ριπλέι- είχε περάσει τη γραμμή.

Τα νέα για την επίσημη έγκριση της goal-line technology καλωσόρισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA παραδέχθηκε ότι παρότι ήταν αντίθετος αρχικά με την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, άλλαξε γνώμη όταν είδε να μη μετρά στο Μουντιάλ του 2010 το γκολ του Λάμπαρντ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία, παρότι ολόκληρη η μπάλα -όπως έδειξαν τα ριπλέι- είχε περάσει τη γραμμή.

Αντίστοιχο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο Euro 2012 στο παιχνίδι της Αγγλίας με την Ουκρανία, μόνο που αυτή τη φορά δεν μέτρησε γκολ των Ουκρανών.

«Ως πρόεδρος της FIFA θεώρησα απαραίτητη την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας μετά από ότι συνέβη στη Νότιο Αφρική το 2010. Πρέπει να πω «σε ευχαριστών Λάμπαρντ». Με πήρε από κάτω αυτό που είδα στην Νότια Αφρική, με σόκαρε, μου πήρε μία ημέρα για να αντιδράσω. Το ίδιο συνέβη και φέτος στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

Πάντως ο Μπλάτερ κατέστησε σαφές πως καμία άλλους είδους τεχνολογική παρεμβολή δεν θα υπάρξει, όπως για παράδειγμα η χρήση ριπλέι σε αμφισβητούμενες φάσεις όπως είναι τα οφσάιντ και τα φάουλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x