Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί έφεση από τους δικηγόρους του Αντόνιο Κόντε κατά της απόφασης σύμφωνα με την οποία ο πρώην προπονητής της Σιένα τιμωρήθηκε με 10 μήνες αποκλεισμό, για εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Οι δικηγόροι του προπονητή της Γιουβέντους κάνουν την κίνηση αυτή με σκοπό να μειωθεί η τιμωρία του πελάτη τους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο.
Ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία ήταν και ο Αντόνιο Κόντε. Ο πρώην προπονητής της Σιένα κατηγορήθηκε για προκαθορισμό του αποτελέσματος δύο αγώνων της τότε ομάδας του, με σκοπό το κέρδος μέσω του στοιχήματος. Ο αθλητικός δικαστής, έπειτα από την ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε την 10μηνη τιμωρία του Κόντε, ο οποίος επέμενε πως ήταν αθώος.
Ο Κόντε άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία ουσιαστικά έπεσε στο κενό. Η τιμωρία του παρέμεινε και ο προπονητής της Γιουβέντους αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το πρώτο ματς της ομάδας του από την εξέδρα. Ο Κόντε, όμως, διατείνεται πως δεν έχει σχέση με τα στημένα ματς και έτσι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να ασκήσουν νέα έφεση, αυτή τη φορά κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης.
Η έφεση αυτή, που θα κατατεθεί εντός της ημέρας, δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή. Σύμφωνα με τον έμπειρο νομικό, εξειδικευμένο στην αθλητική δικαιοσύνη, Μάριο Σταλιάνο, η τιμωρία του Κόντε θα παραμείνει ως έχει. «Οι πιθανότητες να μειωθεί η ποινή του Κόντε αγγίζουν το μηδέν», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του έγκριτου νομικού.
Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις και ενός άλλου νομικού, του Ματία Γκρασάνι, που τονίζει πως «είναι στατιστικά αδύνατον να γίνει αποδεκτή η έφεση του Κόντε.»
Κώστας Κουκάρας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






