Ισπανία

Η «φαγούρα» σταμάτησε

Στα χέρια της Ρεάλ κατέληξε η πρώτη κούπα της σεζόν, καθώς νίκησε-για πρώτη φορά στην έδρα της μετά από τέσσερα χρόνια «φαγούρας»-με 2-1 την Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Καπ. Η «βασίλισσα» έδειχνε να οδεύει προς θρίαμβο όταν προηγήθηκε 2-0 στο 18’ και ο Αντριάνο αποβλήθηκε με τον Ρονάλντο να πανηγυρίζει με το καθιερωμένο «calma». Όμως το γκολ του Μέσι (44’) κράτησε όρθιους τους Καταλανούς που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκορπίσουν το… κλάμα στο «Μπερναμπέου».

Στα χέρια της Ρεάλ κατέληξε η πρώτη κούπα της σεζόν, καθώς νίκησε-για πρώτη φορά στην έδρα της μετά από τέσσερα χρόνια «φαγούρας»-με 2-1 την Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Καπ.

Η «βασίλισσα» έδειχνε να οδεύει προς θρίαμβο όταν προηγήθηκε 2-0 στο 18’ και ο Αντριάνο αποβλήθηκε στο 28’ με τον Ρονάλντο να πανηγυρίζει με το καθιερωμένο «calma».

Όμως το γκολ του Μέσι (44’) κράτησε όρθιους τους Καταλανούς που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκορπίσουν το… κλάμα στο «Μπερναμπέου» και να κάνουν δικό τους το τρόπαιο.

Πως έπαιξαν:

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέταξε την ομάδα του με το… αγαπημένο 4-2-3-1. Με τον Κοεντράο τιμωρημένο τα... κουκιά ήταν μετρημένα, με τον Ιγκουαΐν να νικά στο νήμα τον Μπενζεμά για μια θέση στην ενδεκάδα. Κασίγιας κάτω από την εστία, και τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς δεξιά, τους Μαρσέλο, Πέπε, Ράμος και Αρμπελόα. Τα δύο αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι Αλόνσο και Κεντίρα. Η επιθετική τριάδα ήταν οι Ντι Μαρία, Εζίλ και Ρονάλντο, με μοναδικό προωθημένο τον Ιγκουαΐν.

Απρόοπτο επιφύλασσε στον Τίτο Βιλανόβα το παιχνίδι. Ο Ντάνι Άλβες τραυματίστηκε και αποκλείστηκε τελικά από την αποστολή. Στο 4-3-3, τερματοφύλακας ήταν ο Βαλντές με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μασεράνο και Πικέ. Δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Αντριάνο και αριστερά ο Τζόρντι Άλμπα. Η τριάδα στο κέντρο αποτελούνταν από τους Μπουσκέτς, Τσάβι και Ινιέστα. Στην τριάδα στην επίθεση ήταν οι Μέσι, Αλέξις και Πέδρο.



«Σεληνιασμένη» Ρεάλ

Η… δίψα της Ρεάλ Μαδρίτης για ανατροπή του σκορ του πρώτου παιχνιδιού ήταν τουλάχιστον εμφανής. Επιβλητικό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους, που πίεζαν ασφυκτικά την Μπαρτσελόνα. Ο Ιγκουαΐν απείλησε μόλις στο 7’, ωστόσο στο τετ-α-τετ με τον Βαλντές, ο Καταλανός γκολκίπερ είχε «όχι». Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντινός επιθετικός στην πρώτη ευκαιρία για τη Ρεάλ, το έκανε τρία λεπτά αργότερα. Ο Μασεράνο φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς έπιασε… αέρα και ο επιθετικός της «βασίλισσας» αυτή τη φορά δε συγχώρησε, ανοίγοντας το σκορ. Δεν έφτανε αυτό και στο 18’ ο Ρονάλντο τσίμπησε εντυπωσιακά τη μπάλα με τακουνάκι από τον Πικέ, ο οποίος «τα ‘χασε» και παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε στη συνέχεια, έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους μέσα σε αποθέωση.

Ελπίδα ο Μέσι

Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν σε… άλλο γήπεδο, με τη Ρεάλ να χάνει και άλλα τετ-α-τετ για να διευρύνει το σκορ. Δεν μπορούσε ούτε να κρατήσει μπάλα, ούτε να αμυνθεί σωστά. Και δεν έφτανε μόνο το 2-0 κατά της, ήρθε και η ορθή αποβολή του Αντριάνο στο 28’ για «γκρέμισμα» στον Κριστιάνο Ρονάλντο, να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στον Τίτο Βιλανόβα. Ο Μέσι όμως ήρθε σαν «από μηχανής Θεός» και με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 44’ μείωσε σε 2-1, βάζοντας «φωτιά» στο ματς εν όψει δευτέρου μέρους.

«Κοιμισμένη» Ρεάλ

Τι και αν η Μπαρτσελόνα αγωνιζόταν με 10 παίκτες, η Ρεάλ φαίνεται ότι είχε… επαναπαυτεί στο 2-1 που της έδινε την κούπα, όμως οι «μπλαουγκράνα» δεν τα παράταγαν. «Κοίμισαν» με το passing game τους τη «βασίλισσα» και λίγο έλειψε στο 62’ ο Πέδρο να κάνει το 2-2, όμως ο Κασίγιας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ-α-τετ και κράτησε το σκορ… κούπας για τη Ρεάλ. Ο Μουρίνιο άφηνε χώρο στη Μπάρτσα, η οποία είχε την κατοχή και προσπαθούσε να επιτεθεί. Στα πρώτα 25λεπτά η Ρεάλ έμοιαζε ακίνδυνη και το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν φαινόταν.

«Ανεβασμένοι» γηπεδούχοι

Ο Κεντίρα έκανε ένα… μαγικό solo, πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά το σουτ ήταν αδύναμο και έχασε την ευκαιρία να διώξει το άγχος για τη Ρεάλ. Ο Ιγκουαΐν μπορεί να πέτυχε το πρώτο γκολ για τους Μαδριλένους, ωστόσο ήταν ταυτόχρονα και πολύ άστοχος. Στο 80’ βρέθηκε για Πέμπτη φορά μπροστά στον Βαλντές, ωστόσο και αυτή τη φορά δεν ήταν εύστοχος, σημαδεύοντας το δοκάρι. Η Μπαρτσελόνα όσο δυνατά είχε μπει στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους, τόσο… έπεσε προς το τέλος του αγώνα. Ντεμπούτο με τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έκαναν οι Μόντριτς και Σονγκ αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Κροάτης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 89’ να «κλειδώσει» το τρόπαιο για την ομάδα του, όμως ο Βαλντές είπε όχι.

Παραλίγο... κλάμα

«Σπάσανε» καρδιές στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μοντόγια να βγαίνει σε τετ-α-τετ και τον Κασίγιας να κρατάει το σκορ… κούπας υπέρ της ομάδας του. Στο... καπάκι ο Μέσι έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του Κασίγιας και οι... καρδιές των "μερένχες" επέστρεψαν στη θέση τους. Τελικά, ο διαιτητής σφύριξε το τέλος της αναμέτρησης και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τη νίκη με 2-1 και πήρε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς!

Το φιλμ του αγώνα

Δείτε τα γκολ του αγώνα:


Real Madrid 2-1 Barcelona (Super Cup - 2nd Leg) από goalsarena2012



Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (83' Μόντριτς), Ντι Μαρία (79' Καγιεχόν), Ιγκουαΐν

Στον πάγκο: Μπενζεμά, Αλμπιόλ, Ντιαρά, Νάτσο, Αντάν

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Τζόρντι Άλμπα, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Τσάβι, Μπουσκέτς (75' Σονγκ), Ινιέστα, Αλέξις (32' Μοντόγια), Μέσι, Πέδρο (82' Τέγιο)

Στον πάγκο: Πίντο, Φάμπρεγας, Βίγια, Μπαρτρά


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x