Την Μπενφίκα υποδέχεται η Σέλτικ στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Σκωτίας είναι πολύ δυνατοί στην έδρα τους, όμως η ομάδα του Φερνάντο Σάντος χρειάζεται απαραιτήτως ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Κοπεγχάγη και θέλει να πέτυχε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες.
ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Τη δύναμη του «Σέλτικ Παρκ» θέλει να εκμεταλλευτεί για ακόμα μία φορά η Σέλτικ, η οποία πάντα εμφανίζεται ισχυρή στην έδρα της. Άλλωστε, για να μπορέσουν οι πρωταθλητές Σκωτίας να προκριθούν στην επόμενη φάση θα πρέπει να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην έδρα τους.
Πάντως, ο τεχνικός της Σέλτικ, Γκόρντον Στράχαν έχει αρκετά προβλήματα σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο Τόμας Γκράβεσεν είναι εκτός «μάχης» λόγω τραυματισμού, ενώ δύσκολα θα προλάβουν να είναι έτοιμοι οι Φένεγκορ οφ Χέσελινκ, Ζουράφσκι και ΜακΓκίντι.
Πολλά προβλήματα όμως καλείται να αντιμετωπίσει και ο προπονητής της Μπενφίκα, Φερνάντο Σάντος. Ο Πάουλο Ζορζ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο, ενώ εκτός αποστολής είναι και οι Ρουί Κόστα, Καραγκούνης και Μάρκο Φερέιρα.
Πάντως, οι «αετοί της Λισσαβώνας» θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς έχοντας μόλις έναν βαθμό στα δύο πρώτα παιχνίδια, τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1969/70. Αμφότερες επικράτησαν με 3-0 στην έδρα τους και η πρόκριση κρίθηκε στο στρίψιμο του νομίσματος. Οι Σκωτσέζοι στάθηκαν τυχεροί και τελικά έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου και ηττήθηκαν από τη Φέγενορντ με 2-1. Από τότε, η Μπενφίκα δεν αντιμετώπισε ξανά σκωτσέζικη ομάδα, σε αντίθεση με τη Σέλτικ που μετράει πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι εντός έδρας αναμετρήσεις με πορτογαλικούς συλλόγους.
Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ολλανδός Έρικ Μπράαμχααρ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Έχοντας δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποκτήσει από νωρίς ένα σαφές προβάδισμα στον έκτο όμιλο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να πετύχουν τώρα την τρίτη τους νίκη κόντρα στην Κοπεγχάγη, κάτι που θεωρητικά είναι και το αναμενόμενο.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα έχει στη διάθεσή του σχεδόν όλους τους παίκτες του, ενώ είδε με ικανοποίηση τον Γουέιν Ρούνεϊ να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις στον αγώνα με τη Γουίγκαν το Σάββατο. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο Λουίς Σαχά, που σκοράρει με μεγάλη συνέπεια.
Τη μεγάλη έκπληξη θα επιδιώξει να κάνει στο «Ολντ Τράφορντ» η Κοπεγχάγη, που δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Στάλε Σολμπάκεν δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς της Τρίτης τον Νορβηγό αμυντικό, Αντρέ Μπεργκντόλμο, που είναι τραυματίας.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αντιμετωπίσει ομάδα από τη Δανία μόνο μία φορά στο παρελθόν. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1998/99 η Γιουνάιτεντ κέρδισε δύο φορές την Μπρόντμπι με εντυπωσιακά σκορ (6-2 και 5-0). Την ίδια χρονιά η Κοπεγχάγη αντιμετώπισε την Τσέλσι για το Κύπελλο Κυπελλούχων και αποκλείστηκε παρά την ισοπαλία με 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού ηττήθηκε στον επαναληπτικό με 1-0.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Γιαν Βεγκερέεφ.
Η βαθμολογία του έκτου ομίλου (μετά από 2 αγώνες):
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 4-2
2. Σέλτικ 3 3-3
3. Κοπεγχάγη 1 0-1
4. Μπενφίκα 1 0-1
Η επόμενη αγωνιστική (1/11):
Μπενφίκα-Σέλτικ
Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






