Αποτελεί κατά γενική ομολογία τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο αυτήν την στιγμή, ωστόσο από το καλοκαίρι και μετά, έχει δεχτεί έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του τόσο με την φανέλα της Βραζιλίας όσο και με αυτή της Μπαρτσελόνα. Ο Ροναλντίνιο που τα τελευταία χρόνια βοήθησε τα μέγιστα τους «μπλαουγκράνα» να βγουν από την σκιά της Ρεάλ, αναφέρθηκε στις εμφανίσεις του με την «Σελεσάο» αλλά και με την Ισπανική ομάδα. «Θα παλέψω μέχρι θανάτου για να ξαναγίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια η Βραζιλία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος.
«Ότι το βραβείο στο δίνουν οι παίκτες που παίζεις μαζί η αντίπαλος, είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να είσαι ευγνώμον και υπερήφανος», τόνισε αρχικά ο Ροναλντίνιο όσο αφορά για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς που το βγάζουν οι ποδοσφαιριστές. Ενώ για την περσυνή χρονιά της Μπαρτσελόνα, είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το 2006 ήταν μέχρι τώρα εξαιρετικό. Από όποια πλευρά και εάν το δεις. Σε όλη την ιστορία της Μπαρτσελόνα, που είναι περισσότερα από 100 χρόνια, μόνο το 1992 είχαν καταφέρει οι παίκτες να πάρουν και πρωτάθλημα και κάποιο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε ίδιοι με αυτήν την φανταστική ομάδα που είχε τότε η Μπαρτσελόνα».
«Από αυτή την άποψη η χρονιά ήταν ιστορική και εξαιρετική. Εάν ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για την ομάδα και για εμένα, όταν έχουμε κατακτήσει τίτλους με την ομάδα, τι θα γίνει εάν δεν πάρουμε στο μέλλον κάποιο τίτλο».
Όσο για τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Βραζιλίας, αλλά και για το εάν μπορεί να γίνει ξανά παγκόσμια πρωταθλήτρια, ανέφερε: «Θα παλέψω μέχρι θανάτου ώστε η ομάδα να μπορέσει ξανά να διεκδικήσει τίτλους. Όσο για τις κριτικές, αυτές θα πρέπει να τις σεβαστώ».
Επιμέλεια: Νίκος Τζαλίδης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






