Ισπανία

Στις 7.500 οι υπογραφές στην πρόταση μομφής κατά Μπαρτομέου

7.500 υπογραφές έχει συγκεντρώσει ως στιγμής η πρόταση μομφής κατά του Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Στις 7.500 έφτασαν οι υπογραφές που έχει μαζέψει η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα του κινήματος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τη διαδικασία έχουν ξεκινήσει εδώ και 13 ημέρες τρεις υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο των Καταλανών. Πιο συγκεκριμένα, η τριάδα των Τζόρντι Φαρέ, Βίκτορ Φοντ και Γιουίς Φερνάντεθ επιθυμεί να μαζέψει τις 16.500 υπογραφές που απαιτούνται για να αναγκαστεί να παραιτηθεί η διοίκηση του Μπαρτομέου, περίπου έξι μήνες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές.

Αφορμή για την πρόταση μομφής είναι οι πρόσφατες εξελίξεις με τον Λιονέλ Μέσι και αιτία η συνεχόμενη κατρακύλα της ομάδας σε αγωνιστικό αλλά και εξωαγωνιστικό επίπεδο τον τελευταίο καιρό. Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Μπαρτσελόνα επιδιώκουν να μαζέψουν ακόμα περίπου 9.000 υπογραφές για να προκηρύξει άμεσα εκλογές η παρούσα διοίκηση. Η προθεσμία για τη συλλογή των 16.500 υπογραφών λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου και οι τρεις άνδρες θεωρούν ότι είναι εφικτό το να συγκεντρωθούν αυτές οι υπογραφές.

Το λάθος που θεωρούν ότι έχουν κάνει είναι, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα «Sport», ότι δεν έχουν επιτρέψει την υπογραφή από απόσταση και πρέπει όλοι όσοι υπογράφουν να παρευρεθούν στα γραφεία του συλλόγου. Όμως, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί σε όλη την Καταλονία λόγω του κορωνοϊού δυσκολεύουν την όλη διαδικασία και αποτρέπουν μερικούς από το να πάνε στα γραφεία για να ψηφίσουν.

Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 17 του Σεπτέμβρη. Αν τότε έχουν μαζευτεί 16.500 υπογραφές, αλλάζουν όλα σε ότι αφορά τα διοικητικά των Καταλανών.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καλογιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x