Συγκάτοικος της Σεβίλλης στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος έχοντας μάλιστα κι έναν αγώνα λιγότερο είναι η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» επιβλήθηκαν άνετα της ουραγού Ταραγόνα με 3-0 στο «Καμπ Νου» κι έφτασαν στους 38 βαθμούς, όσους έχει και η Σεβίλλη, ωστόσο την Τετάρτη αντιμετωπίζουν στη Σεβίλλη τη Μπέτις και έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μόνοι στην πρώτη θέση. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο 18’ με τον φορμαρισμένο Σαβιόλα, ενώ στο 68’ ο Ζιουλί μετά από ασθενή απόκρουση του Μπισάρι και απόκρουση του Ματεγιάν πάνω στο δοκάρι της ομάδας του έκανε το 2-0 στην επαναφορά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 81’ ο Ινιέστα, που πήρε το... ριμπάουντ μετά από πλασέ του Ροναλντίνιο που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ταραγόνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Φρανκ Ράικαρντ μετά από τρεις αγώνες, αφού είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Χετάφε και η ήττα από την Εσπανιόλ.
Η Βαλένθια έφτασε τις επτά συνεχείς νίκες επικρατώντας με 1-0 της Σοσιεδάδ στο "Ανόετα" χάρη σε γκολ του Νταβίντ Βίγια στο 28' και έφτασε τους 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια κυριάρχησε το 0-0, αφού αυτό ήταν το αποτέλεσμα στους αγωνες Λα Κορούνια-Εσπανιόλ, Λεβάντε-Μπιλμπάο και Σαραγόσα-Ουέλβα. Η Χετάφε επικράτησε της Θέλτα με τέρμα του Μανού από τα αποδυτήρια (39ο δευτερόλεπτο), ενώ Μπέτις και Σανταντέρ ήρθαν ισόπαλες 1-1.
Στα παιχνίδια του Σαββάτου, δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος άφησε η Σεβίλλη, καθώς υποχρεώθηκε σε εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς τέρματα από τη Βιγιαρεάλ. Οι Ανδαλουσιανοί, που μετρούν μόλις έναν βαθμό στα τρία παιχνίδια για την Primera Liga που έχουν δώσει το 2007, έφτασαν τους 38 βαθμούς. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Οσασούνα, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με επτά παίκτες! Οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Φερνάντο Τόρες αστόχησε σε πέναλτι στο 79’, σε μια φάση στην οποία αποβλήθηκε ο Κεγιάρ από την Οσασούνα. Στο 83’ ο Ζε Κάστρο σημείωσε το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους, ενώ ακολούθησαν άλλες τρεις αποβολές. Στο 87’ ο Σολδάδο αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά σε αντίπαλο, ο τερματοφύλακας Ρικάρντο τον ακολούθησε δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις, ενώ ο Ραούλ Γκαρσία αποβλήθηκε επίσης για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Πέρα από τις πολλές αποβολές, τον αγώνα αμαύρωσαν και τα ρατσιστικά συνθήματα μερίδας οπαδών της Ατλέτικο στον Καμερουνέζο φορ της Οσασούνα, Πιέρ Γουεμπό.
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης
Η Μαγιόρκα προέρχεται από μεγάλη νίκη μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» απέναντι στη Σεβίλλη, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία. Στη Ρεάλ αντίθετα συνεχίζεται η κρίση μετά από τον αποκλεισμό από τη Μπέτις στο Κύπελλο. Ο Φάμπιο Καπέλο δεν υπολογίζει πλέον στους Ρονάλντο, Μπέκαμ και Κασάνο (ουσιαστικά αποτελούν παρελθόν), ενώ τραυματίες είναι και οι Ραούλ, Έμερσον, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκούτι και Μαρσέλο. Ενδεχόμενο νέο στραβοπάτημα δεν αποκλείεται να καταστήσει επισφαλή τη θέση του Ιταλού προπονητή της «βασίλισσας», που πάντως εξακολουθεί για την ώρα να έχει τη στήριξη της διοίκησης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
Σάββατο 20/1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα 1-0
(87’ Ζε Κάστρο)
Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 0-0
Κυριακή 21/1 (ώρα έναρξης 18:00)
Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 0-0
Χετάφε-Θέλτα Βίγκο 1-0
(1' Μανού)
Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0
Μπέτις-Σανταντέρ 1-1
(86' Σίσκο-84' πεν. Χαράι)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια 0-1
(28' Βίγια)
Σαραγόσα-Ουέλβα 0-0
Μπαρτσελόνα-Ταραγόνα 3-0
(18’ Σαβιόλα, 68’ Ζιουλί, 81’ Ινιέστα)
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
*Δείτε τη βαθμολογία της Primera Division.
Η επόμενη αγωνιστική (20η)
Σάββατο 27/1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σανταντέρ
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης
Κυριακή 28/1
Μπαρτσελόνα-Θέλτα Βίγκο
Χετάφε-Οσασούνα
Ταραγόνα-Εσπανιόλ
Λεβάντε-Σεβίλλη
Μαγιόρκα-Ουέλβα
Μπέτις-Βαλένθια
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σαραγόσα-Λα Κορούνια
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






