Το τοπικό ντέρμπι της Ανδαλουσίας, μεταξύ της Μπέτις και της Σεβίλλης (Σάββατο, 23:00), συγκεντρώνει πάνω του την προσοχή στην 22η αγωνιστική της Primera Division. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες αγωνιστικές και εάν επιβεβαιώσουν την συντριπτικά υπέρ τους προϊστορία και νικήσουν την ομάδα του Χουάντε Ράμος, τότε θα δώσουν την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να ξεφύγει στους τέσσερις βαθμούς, μετά από αρκετό καιρό. Οι πρωταθλητές από την πλευρά τους φιλοξενούν στο «Καμπ Νου» την, επίσης φορμαρισμένη πάντως, Σανταντέρ και με τον Λιονέλ Μέσι, που επιστρέφει από τον τραυματισμό του, λογικά να δίνει το «παρών», δεν σκέφτονται τίποτα λιγότερο από το «τρίποντο». Στο ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής το Σάββατο, η προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Σοσιεδάδ, υποδέχεται την Ρεάλ και παρόλο που οι Βάσκοι φέτος δεν… γεμίζουν το μάτι, ωστόσο, με την εικόνα της «βασίλισσας» που γνωρίζει την μια ήττα μετά την άλλη, ευελπιστούν να μια νίκη «από το πουθενά».
Το παιχνίδι της ημέρας
Μπέτις – Σεβίλλη
Μπορεί η Σεβίλλη να ταξιδεύει… με τα πόδια, μια γειτονιά μακριά επί της ουσίας, για την 22η αγωνιστική της Primera Division, ωστόσο το τοπικό ντέρμπι της πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για την ομάδα του Χουάντε Ράμος. Η προϊστορία των αναμετρήσεων «δείχνει» Μπέτις σε συντριπτικό ποσοστό και εάν αυτή επιβεβαιωθεί και οι πολύ φορμαρισμένοι τις τελευταίες αγωνιστικές «πράσινοι» (προέρχονται από νίκες επί των Μπιλμπάο, Βαλένθια και ισοπαλία με Βαλένθια) πάρουν τη νίκη, τότε θα αναγκάσουν τους συντοπίτες του να χάσουν πολύτιμο έδαφος για τη μάχη του τίτλου, στην περίπτωση πάντα που η Μπαρτσελόνα κάνει το.. δικό της χρέος. Για τους γηπεδούχους, που έχουν «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας που βρίσκονταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό, απόντες θα είναι οι τραυματίες, Οντόνκορ και Λέμπο, ενώ αμφίβολος είναι ο Φερνάντο. Δεν λείπουν τα προβλήματα και για τους φιλοξενούμενους, με τους Ντούντα και Εσκουντέ «νοκ άουτ», τον Κάπι τιμωρημένο και τον Εσκουντέ αμφίβολο.
Τα υπόλοιπα παιχνίδια
Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης
Τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου καλά για τη Ρεάλ Μαδρίτης… Όσο η «βασίλισσα» βρισκόταν κοντά στην κορυφή, κανείς δεν μπορούσε να πει τίποτα. Από τη στιγμή που άρχισαν οι «σφαλιάρες» να πέφτουν βροχή (3-0 από την Ουέλβα εντός, 2-0 από τη Λα Κορούνια εκτός, 1-0 από τη Βιγιαρεάλ εκτός, 1-0 από τη Λεβάντε εντός), όλα τα προβλήματα των «μερένγκες», αγωνιστικά και μη, έχουν βγει στον αφρό. Το κλίμα για τον Φάμπιο Καπέλο στην πρωτεύουσα μόνο θετικό δεν είναι και όπως όλα δείχνουν ο Ιταλός θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι. Η Ρεάλ έχει πέσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η διαφορά από την κορυφή είναι μόλις 5 βαθμοί, ωστόσο το πρόβλημα για την ομάδα του Καπέλο είναι ότι δεν… πείθει. Κόντρα στην Σοσιεδάδ, λογικά θα έχει εύκολο έργο, ωστόσο ποιος μπορεί να πει κάτι με σιγουριά για αυτή την ομάδα. Πολλά και τα προβλήματα τραυματισμών για τους Μαδριλένους, αφού Έμερσον, Σισίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος και Μαρσέλο είναι σίγουρα «εκτός», ενώ Μεχία και Ραούλ Μπράβο είναι αμφίβολοι. Το μόνο… μάλλον θετικό, η επάνοδος του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην αποστολή μετά τις 7 Ιανουαρίου όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Οι Βάσκοι από την πλευρά τους βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αν και προέρχονται από ισοπαλία 0-0 με τη Σεβίλλη και σίγουρα είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό. Ουράνγκα και Γκαριτάνο θα απουσιάσουν λόγω τιμωριών.
Μπαρτσελόνα – Σανταντέρ
Εάν είχε αποφύγει κάποιες από τις «γκέλες» τις, στις τελευταίες αγωνιστικές (μετρά δύο νίκες σε έξι ματς) η Μπαρτσελόνα θα είχε ήδη ξεφύγει από τους διώκτες της. Πλέον, διατηρεί απλώς «βραχεία κεφαλή» από τη Σεβίλλη, ωστόσο, εάν αυτή ηττηθεί ή έστω χάσει βαθμούς στο τοπικό ντέρμπι της Ανδαλουσίας, τότε η «Μπάρτσα» θα έχει την ευκαιρία της να αποσπαστεί κάπως, έστω και όσο χρειάζεται για να «ανασάνει». Για τον λόγο αυτό, κόντρα στην φορμαρισμένη, πάντως, Σανταντέρ (βρίσκεται στη 10η θέση με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς) δεν σκέφτεται τίποτα λιγότερο από το πώς θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Το «OK» των γιατρών έχει ο Φρανκ Ράικαρντ για τη χρησιμοποίηση του Λιονέλ Μέσι, που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στις 12 Νοεμβρίου στο ματς με τη Σαραγόσα. Δύο σημαντικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους, καθώς, Ζίγκιτς και Μουνίτις είναι τιμωρημένοι.
Βιγιαρεάλ – Λα Κορούνια
Στη μετριότητα βρίσκονται φέτος οι δύο ομάδες που… βολοδέρνουν στα μεσαία στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Η Βιγιαρεάλ πάντως έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι, όχι επειδή παίζει στην έδρα της ή επειδή διανύει κάποια περίοδο εξαιρετικής φόρμας, αλλά πολύ απλά λόγω του ότι η «Ντέπορ» εκτός έδρας είναι τραγική, χωρίς νίκη και με μόλις τέσσερα γκολ στο ενεργητικό της. Ο Ρικέλμε πάντως δεν θα είναι παρών σε αυτό το ματς καθώς πλέον είναι και επίσημα παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς, ως δανεικός, μέχρι το καλοκαίρι, ενώ στο απουσιολόγιο των «κίτρινων» αναγράφεται και το όνομα του Αρουανμπαρένα.
Στα υπόλοιπα ματς…
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Κυριακής, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπιλμπάο και θέλει, εύκολα ή δύσκολα, να πάρει τη νίκη που θα της επιτρέψει να εκμεταλλευθεί τυχόν «γκέλες» των πρωτοπόρων και να αναρριχηθεί στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια από τις ομάδες που σίγουρα δεν θέλουν να δώσουν αυτή την ευκαιρία στους «ροχιμπλάνκος» είναι η Βαλένθια που δοκιμάζεται στην έδρα της Χετάφε. Βίγια και Βιθέντε δεν παίζουν σε αυτό το παιχνίδι και σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως επιθετική δυστοκία των «νυχτερίδων» και την εξαιρετική αμυντική γραμμή των Μαδριλένων, ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα για τους φιλοξενούμενους είναι ευδιάκριτος.
Στο Λεβάντε-Ουέλβα, ναι μεν οι γηπεδούχοι προέρχονται από ιστορική νίκη επί της Ρεάλ στο Μπερναμπέου και έχουν υπέρ τους τον τομέα της ψυχολογίας, ωστόσο κόντρα στην εντυπωσιακή φέτος Ουέλβα (βρίσκεται στην 7η θέση) δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο. Εφόσον οι Λεβαντίνοι χάσουν βαθμούς, τότε η νίκη επί της Ρεάλ μάλλον δεν θα έχει προσφέρει κάτι ουσιαστικό, αφού θα παραμείνουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Σαραγόσα ταξιδεύει στη Μαγιόρκα για να αποσπάσει το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» της και να απειλήσει την Ατλέτικο στην 5η θέση, ενώ η ουραγός Ταραγόνα θα κάνει την ύστατη προσπάθεια κόντρα στην Οσασούνα να πάρει ένα «τρίποντο» που θα της επιτρέψει να… ελπίζει απλώς για κάτι καλύτερο. Τέλος, στο μάλλον πιο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής, Θέλτα και Εσπανιόλ κοντράρονται στο «Μπαλαΐδος», με τους γηπεδούχους να επιθυμούν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και τους Καταλανούς να πάρουν μια νίκη που θα τους φέρει στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα.
Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Σάββατο 10/2
21:00 Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μ.
23:00 Μπέτις – Σεβίλλη
Κυριακή 11/2
18:00 Βιγιαρεάλ – Λα Κορούνια
18:00 Θέλτα – Εσπανιόλ
18:00 Λεβάντε – Ουέλβα
18:00 Μαγιόρκα – Σαραγόσα
18:00 Ταραγόνα – Οσασούνα
18:00 Χετάφε – Βαλένθια
20:00 Μπαρτσελόνα – Σανταντέρ
22:00 Ατλέτικο Μ. – Μπιλμπάο
Η επόμενη αγωνιστική (23η)
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη – Ατλέτικο
Ρεάλ Μ. – Μπέτις
Οσασούνα – Θέλτα
Σαραγόσα – Βιγιαρεάλ
Ουέλβα – Σοσιεδάδ
Λα Κορούνια – Λεβάντε
Εσπανιόλ – Μαγιόρκα
Σανταντέρ – Ταραγόνα
Μπιλμπάο – Χετάφε
Η βαθμολογία της Primera Division
Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






