Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιλ αναμετρώνται την Τετάρτη στο «Ολντρ Τραφορντ» στη ρεβάνς του επεισοδιακού πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα που έγινε στο «Φελίξ Μπολάρ». Οι «λιλουά» είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για το νικητήριο γκολ του Ράιαν Γκιγκς, το οποίο είχε προέλθει από εκτέλεση φάουλ την ώρα πο στηνόταν το τείχος. Μάλιστα έχουν προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία προς την UEFA ζητώντας ακόμη και επανάληψη του αγώνα. Οι Γάλλοι είχαν δείξει τάσεις αποχώρησης από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον να καλέσει την UEFA να τους τιμωρήσει αυστηρά.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Λίβερπουλ, που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον αγώνα αυτό τραυματίστηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ, ωστόσο θα είναι στη διάθεση του προπονητή του. Αντίθετα εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, Λουίς Σαχά και Ντάρεν Φλέτσερ. Στον αντίποδα, η Λιλ επικράτησε το Σάββατο της Τρουά με 4-0 επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις συνεχείς ήττες. Ο Κλοντ Πιέλ θα επιζητήσει το θαύμα, ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίζει στις πολύτιμες υπηρεσίες των Ματιέ Μποντμέρ και Γιοάν Καμπάιγ, που είναι τραυματίες. Πάντως ο Γάλλος προπονητής θα έχει στη διάθεσή του τον Καντέρ Κεϊτά, ο οποίος απουσίαζε από τον πρώτο αγώνα λόγω τιμωρίας.
Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μαν.Γιουνάιτεντ (σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Νέβιλ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά (Χάιντσε), Κάρικ, Σκόουλς, Γκιγκς, Κρ.Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Λάρσον.
Λιλ (Κλοντ Πιέλ): Σίλβα, Σαλμέ, Ταυλαρίδης, Πλεστάν, Ταφορό, Μακούν, Φοβέργκ, Ντιμόν, Κεϊτά, Ομπράνιακ, Οντεμβινγκί.
H προϊστορία
Οι πρώτες αναμετρήσεις των δύο ομάδων δόθηκαν στα πλαίσια της πρώτης φάσης των ομίλων του Champions League της σεζόν 2001/02. Η Γιουνάιτεντ επικράτησε στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0 με γκολ του Μπέκαμ στις καθυστερήσεις, ενώ στη Γαλλία το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1. Την περασμένη σεζόν Γιουνάιτεντ και Λιλ συναντήθηκαν ξανά για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» παραχώρησαν «λευκή ισοπαλία» στο πρώτο παιχνίδι και η Λιλ επικράτησε με 1-0 στο ματς του «Σταντ ντε Φρανς» με γκολ του Ατσίμοβιτς.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






