Αρκετές απορίες των φίλων της Μίλαν και όχι μόνο είχε την ευκαιρία να λύσει ο Κάρλο Αντσελότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Gazzetta dello Sport.
To πιο καυτό θέμα των ημερών είναι ίσως οι φήμες που θέλουν τον 47χρονο τεχνικό να διαδέχεται τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι στον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα». Τι είχε να πει για το συγκεκριμένο ζήτημα ο προπονητής της Μίλαν;
«Οπωσδήποτε είναι ελκυστική η ιδέα του να προπονήσω την εθνική ομάδα της χώρας μας και δε σας κρύβω ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται μέσα στις απώτερες φιλοδοξίες μου σαν επαγγελματία προπονητή. Πάντως δε σκοπεύω να αφήσω τη Μίλαν τώρα, θέλω να είμαι προπονητής αυτής της ομάδας για αρκετά χρόνια ακόμα».
Σε ερώτηση αναφορικά με το αν έξι χρόνια στον πάγκο της ίδιας ομάδας είναι πολλά, ο 47χρονος ήταν κατηγορηματικός.
«Δεν είναι καθόλου πολλά αν το κλίμα στην ομάδα είναι τόσο καλό όσο αυτό που έχουμε εμείς στη Μίλαν, το οποίο άνετα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως οικογενειακό. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια η οποία μάλιστα, με τα γνωστά φετινά γεγονότα και την άδικη –κατά τη γνώμη μου- τιμωρία μας, έγινε ακόμα πιο δυνατή. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για έναν επαγγελματία να χάσει τα κίνητρά του όταν εργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο περιβάλλον, όμως ευτυχώς αυτό δεν έχει συμβεί σε μένα προς το παρόν. Ίσως και οι απροσδόκητες φετινές δυσκολίες να πείσμωσαν περισσότερο τόσο εμένα όσο και τους παίκτες της ομάδας, με αποτέλεσμα όλοι να βρούμε ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο».
Πώς όμως αισθάνεται ένας προπονητής που καθοδηγεί έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης του Ρονάλντο;
«Ο Ρονάλντο έχει άψογη συμπεριφορά και κίνητρο να αποδείξει ότι παραμένει εκ των κορυφαίων στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα φανεί μελλοντικά εξαιρετικά χρήσιμος για την ομάδα μας».
Εξάλλου ο έμπειρος τεχνικός δε δίστασε να δώσει αφοπλιστική απάντηση σε αυτούς που επικρίνουν την ομάδα του, υποστηρίζοντας ότι ο κύκλος της έχει κλείσει.
«Η διαδικασία ανανέωσης της Μίλαν έχει ήδη ξεκινήσει. Πιστεύω ότι η ομάδα θα ολοκληρώσει τον κύκλο της όταν θα αποχωρήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά κάτι τέτοιο -ευτυχώς- δε φαίνεται ότι περνάει από το μυαλό του για την ώρα! Άλλωστε δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι τα τελευταία χρόνια η Μίλαν είναι η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως ξεκάθαρα δείχνουν οι πορείες της στο Champions’ League».
Όσο για τους δύσκολους αγώνες που θα δώσουν οι «ροσονέρι» εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, ο Αντσελότι δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση.
«Οι Γερμανοί διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση αλλά μέτρια τεχνική. Εμείς θα πρέπει ασφαλώς να αντιπαραβάλουμε το δικό μας ρυθμό απέναντι στο σκληρό παιχνίδι της Μπάγερν και πιστεύω ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση».
Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






