Γενικά

Εμφύλιος για ένα εισιτήριο

Η Αθήνα δεν έχει χώρο και για τη Λίβερπουλ και για την Τσέλσι. Οι δύο αγγλικοί σύλλογοι μονομαχούν απόψε (21:45, Supersport 1) στο «Άνφιλντ» στον επαναληπτικό του 1-0 υπέρ των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ» με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό της 23ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ. «Θα παίζουμε με δώδεκα παίκτες», στο «Σαν Σίρο».

Η Αθήνα δεν έχει χώρο και για τη Λίβερπουλ και για την Τσέλσι. Οι δύο αγγλικοί σύλλογοι μονομαχούν απόψε (21:45, Supersport 1) στο «Άνφιλντ» στον επαναληπτικό του 1-0 υπέρ των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ» με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό της 23ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Οι ημέρες που μεσολάβησαν από το πρώτο παιχνίδι ήταν γεμάτες εμπρηστικές δηλώσεις εκατέρωθεν, με τον Ράφα Μπενίτεθ να βάλει κατά του Ζοσέ Μουρίνιο, τον τελευταίο να επιτίθεται στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να μην αφήνει αναπάντητες τις βολές του συμπατριώτη του τεχνικού. Οι όποιες διαφορές των δύο ομάδων θα λυθούν στον δεύτερο και τελευταίο φετινό μεταξύ τους εμφύλιο.

Η επιτυχία στο Champions League αποτελεί μονόδρομο για την Λίβερπουλ, από τη στιγμή που οι «κόκκινοι» τέθηκαν πρόωρα εκτός διεκδίκησης των υπολοίπων τίτλων. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ηττήθηκε με 2-1 το Σάββατο από την Πόρτσμουθ σε ένα αδιάφορο για εκείνη βαθμολογικά παιχνίδι, όπου ο Ράφα Μπενίτεθ ξεκούρασε τους Τζέραρντ, Κάραγκερ, Ρίισε, Μασεράνο, Ρέινα και Άγκερ. Αγωνιστικά προβλήματα για τους γηπεδούχους δεν υπάρχουν (πλην το μόνιμο του Λουίς Γκαρσία), ενώ αντίθετα επανέρχονται στο βασικό σχήμα ο Στιβ Φίναν, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο Πίτερ Κράουτς, που αναμένεται να προτιμηθεί από τον Μπέλαμι στην επίθεση.

Η Τσέλσι θα παραταχθεί με την ψυχολογία στο ναδίρ μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μπλε» το Σάββατο έμειναν στο 2-2 με την Μπόλτον, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» νικούσαν με 4-2 την Έβερτον εκτός έδρας και αύξαναν τη διαφορά τους στους πέντε βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Συν τοις άλλοις, ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει να αντιμετωπίσει και πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αφού εκτός μάχης έχουν τεθεί λόγω τραυματισμού ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο Μίχαελ Μπάλακ και ο Αντρέι Σεφτσένκο. Θετική είναι η επιστροφή του Μικαέλ Εσιέν, που εξέτισε την τιμωρία και αναμένεται να αγωνιστεί κατά συνθήκη στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Τζον Τέρι αντί του τιμωρημένου Ρικάρντο Καρβάλιο. Επίσης στην αποστολή μετά από πολύ καιρό είναι και ο Άριεν Ρόμπεν.

Πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Κάραγκερ, Άγκερ, Φίναν, Αρμπελόα, Τζέραρντ, Αλόνσο, Μασεράνο, Ρίισε, Κράουτς, Κούιτ.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Φερέιρα, Εσιέν, Τέρι, Α.Κόουλ, Λάμπαρντ, Μακελελέ, Μίκελ, Τζ.Κόουλ, Καλού, Ντρογκμπά.

*Στο όριο των καρτών από πλευράς Λίβερπουλ είναι οι Χαβιέρ Μασεράνο και Ζερμέν Πέναντ, ενώ από πλευράς Τσέλσι οι Αριέν Ρομπέν, Μίχαελ Μπάλακ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Τζο Κόουλ και Λασανά Ντιαρά.

**Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλες με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ και Χεσούς Κάλβο Γκουαδαμούρο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαλένκο. Ο 42χρονος ρέφερι είχε διευθύνει τον τελικό του Champions League το 2005, όπου η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει το τρόπαιο στα πέναλτι απέναντι στη Μίλαν μετά από μία επική ανατροπή. Την ίδια σεζόν είχε «σφυρίξει» την Τσέλσι στην εκτός έδρας ήττα της με 3-2 από την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

***Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί Τσέλσι και Λίβερπουλ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συναντιούνται για τρίτη διαδοχική σεζόν και πως στα πέντε πρώτα παιχνίδια τους σημειώθηκαν μόνο δύο γκολ. Συνολικά, «μπλε» και «κόκκινοι» έχουν αναμετρηθεί 146 φορές, με τη Λίβερπουλ να έχει 66 νίκες έναντι 51 της Τσέλσι, ενώ 29 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

****Ο Τζέιμι Κάραγκερ αν αγωνιστεί (όπως αναμένεται) θα συμπληρώσει 90 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή ο διεθνής αμυντικός των «κόκκινων» έχει 89 παρουσίες, όσες και ο Ίαν Κάλαχαν.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x