Έφεση κατά της απόφασης της UEFA για την τιμωρία που της επιβλήθηκε λόγω της διακοπής του αγώνα με τη Σουηδία για τα προκριματικά του EURO 2008 κατέθεσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκτός από το ό,τι κατοχύρωσε τον αγώνα, όπως αναμενόταν, στη Σουηδία με 3-0, επέβαλε πρόστιμο ύψους 61.000 ευρώ στους Δανούς, που παράλληλα υποχρεώνονται να δώσουν τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους για την προκριματική φάση σε έδρα που θα βρίσκεται 250 χιλιόμετρα μακριά από την Κοπεγχάγη. Έτσι οι «Βίκινγκς» θα δώσουν μακριά από τη φυσική τους έδρα τα παιχνίδια τους για τα προκριματικά του EURO 2008, απέναντι σε Λιχτενστάιν (12/9), Ισπανία (13/10), Λετονία (17/10) και Ισλανδία (21/11). Σύμφωνα με την ομοσπονδία της Δανίας στη συγκεκριμένη απόσταση από την πρωτεύουσα της χώρας δεν υπάρχουν γήπεδα που να πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την UEFA για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων.
Υπενθυμίζεται πως στον αγώνα του «Πάρκεν» η Σουηδία είχε προηγηθεί με 3-0, ωστόσο οι Δανοί ισοφάρισαν σε 3-3. Στο 89ο λεπτό όμως ο Κρίστιαν Πόουλσεν γρονθοκόπησε εντός της δανέζικης περιοχής τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Χέρμπερτ Φάντελ να αποβάλει τον Δανό μέσο και να υποδείξει πέναλτι. Ένας θερμόαιμος οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και αποπειράθηκε να χτυπήσει τον Γερμανό ρέφερι (τον έπιασε από τον λαιμό προτού τον απομακρύνουν), με αποτέλεσμα ο τελευταίος να διατάξει την οριστική διακοπή του αγώνα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






