Γενικά

Έξω φρενών «Μπάρτσα» και UEFA με τα καμώματα της Τσέλσι

Την μήνη τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της UEFA έχει συγκεντρώσει η συμπεριφορά των ανθρώπων της Τσέλσι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League

Την μήνη τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της UEFA έχει συγκεντρώσει η συμπεριφορά των ανθρώπων της Τσέλσι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League. Οι «μπλε» είναι έτοιμοι να καταθέσουν επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στην οποία θα αναφέρεται πως ο Φρανκ Ράικαρντ εθεάθη στη διάρκεια του ημιχρόνου να μπαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές για επηρεασμό του Σουηδού διαιτητή του αγώνα, Αντερς Φρισκ, που λίγο αργότερα απέβαλε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με την πλευρά των Καταλανών, αλλά και την UEFA δεν ισχύει, ενώ όπως σημειώνεται το μόνο μεμπτό στον αγώνα ήταν η απουσία του Ζοσέ Μουρίνιο από τη συνέντευξη Τύπου.

«Η αντίδραση της Τσέλσι ήταν αξιολύπητη. Πρώτα ο Μουρίνιο είπε ψέματα για τις συνθέσεις (όπως αποδείχθηκε αργότερα αν και δεν είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα ο Νταφ, αγωνίστηκε κανονικά) και μετά για το διαιτητή», δήλωσε ο βοηθός του Ράικαρντ, Χενκ Τεν Κάτε, που φέρεται να είχε θερμό τετ-α-τετ με τον Πορτογάλο τεχνικό στη φυσούνα.

Από την πλευρά της UEFA, ο Ουιλιάμ Γκαγιάρντ διέψευσε κατηγορηματικά ως αβάσιμες τις καταγγελίες των Λονδρέζων: «Ο Αντερς Φρισκ είπε πως ο Ράικαρντ τον χαιρέτησε και του ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν είχε το χρόνο να το κάνει πριν τον αγώνα. Υπήρχαν δύο υπεύθυνοι της UEFA στο ίδιο σημείο και κανείς δεν είδε κάτι το επιλήψιμο. Τα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν κλειδωμένα και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε εκείνους», τόνισε σχετικά, ενώ ανάλογες διευκρινίσεις έδωσε και ο υπεύθυνος της UEFA για τον αγώνα, Τόμας Τζιορντάνο. «Το μόνο παράξενο ήταν το ότι η πλευρά της Τσέλσι δεν έδωσε το ‘παρών’ στη συνέντευξη Τύπου».

Τη στήριξή του στον Αντερς Φρισκ εξέφρασε και ο επικεφαλής της διαιτησίας στην UEFA και συμπατριώτης του, Γιέρμουντ Νίλσον: «Αν ο παρατηρητής διαιτησίας διαπίστωνε πως υπήρξε κάτι παράνομο, θα το είχε αναφέρει. Είμαι βέβαιος πως ο κύριος Φρισκ δεν έκανε κάτι επιλήψιμο και η Τσέλσι υπερβάλλει. Είναι ένας σκληρός διαιτητής που δεν επηρεάζεται από τον κόσμο. Το μόνο που μπορείς να του καταλογίσεις είναι πως του αρέσει πολύ ο ήλιος (αναφερόμενος στο μαύρισμα του Σουηδού)».

Η Τσέλσι πάντως αναμένεται να καταθέσει κανονικά την επίσημη καταγγελία της, ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως θα τιμωρηθεί για την απουσία εκπροσώπων της (προπονητή και παικτών) από τις συνεντεύξεις μετά το τέλος της αναμέτρησης της Τετάρτης, που βρήκε νικητές τους «μπλαουγκράνα» με 2-1.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x