Champions League

Βαλβέρδε: «Εξπέρ σε τέτοια ματς ο Παναθηναϊκός»

Ικανό να κάνει τη ζημιά στην Μπαρτσελόνα χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Σε συνέντευξή του στην «El Pais» ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού έχρισε απόλυτο φαβορί τους Καταλανούς, ωστόσο μίλησε κολακευτικά για τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ικανό να κάνει τη ζημιά στην Μπαρτσελόνα χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Σε συνέντευξή του στην «El Pais» ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού έχρισε απόλυτο φαβορί τους Καταλανούς, ωστόσο μίλησε κολακευτικά για τον «αιώνιο» αντίπαλο.

«Δεν έχω δει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό γιατί μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα. Ο Νίκος Νιόπλιας, που ήταν προπονητής των Ελπίδων, αντικατέστησε τον Χενκ Τεν Κάτε, που ήταν βοηθός του Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε με τον Μπουμσόνγκ και τον Γκοβού, αλλά και τον Λουίς Γκαρσία. Φαίνεται πως είναι δυνατή ομάδα και ικανή στις αντεπιθέσεις. Θα παίξουν αμυντικά με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα. Οι ελληνικές ομάδες είναι ανταγωνιστικές στα διεθνή ματς. Έχουν καλή ψυχολογία σε αυτά τα ματς και ο Παναθηναϊκός είναι μεταξύ των εξπέρ του είδους. Πέρυσι για παράδειγμα νίκησε με 3-2 τη Ρόμα στο ‘Ολίμπικο’. Είναι μία ομάδα έμπειρη και με χαρακτήρα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Οι τρεις μέσοι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο και Σιμάο, έχουν πολλή δουλειά. Ο Τζόρβας είναι διεθνής τερματοφύλακας, ενώ ο Μπουμσόνγκ και ο Καντέ είναι καλοί αμυντικοί. Θα τους λείψουν οι ακραίοι μπακ, ο Σπυρόπουλος και ο Σεϊταρίδης, αλλά θα βρουν λύσεις. Οι ακραίοι χαφ εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους και ο Καραγκούνης ηγείται και συνεχώς μιλά στους συμπαίκτες του. Επίσης είναι πολύ καλοί στις στημένες φάσεις και επικίνδυνοι στα φάουλ και τα κόρνερ. Παράλληλα ο Σισέ είναι ένας δεινός εκτελεστής, πάντα κοντά στο γκολ».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισε: «Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί. Είναι πολύ δύσκολο να την περιορίσεις σε όλο το ματς, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να αντέξει την πίεση. Επιπλέον έχουν μεγαλύτερο κίνητρο μετά την ήττα από τη Χέρκουλες. Η Μπαρτσελόνα θα κάνει το παιχνίδι της και ο Παναθηναϊκός θα περιμένει. Δεν υπάρχει πολύ μυστήριο, οι δύο ομάδες είναι καταδικασμένες να παίξουν με συγκεκριμένο τρόπο».

Ο αποψινός αγώνας δεν έχει σχέση με αυτόν του Σαββάτου, όταν η Χέρκουλες άλωσε το «Καμπ Νου». «Είδα ότι στο παιχνίδι με τη Χέρκουλες έλειπε η φρεσκάδα από την Μπαρτσελόνα. Ίσως να ήταν συνέπεια του φιλικού της Ισπανίας στην Αργεντινή. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύει ο κόσμος να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Οι αντίπαλοι μίας μεγάλης ομάδας έχουν έξτρα κίνητρο να τη νικήσουν. Η Χέρκουλες εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, καθώς η Μπαρτσελόνα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x