Champions League

Κατηφόρα… Πεντάρα… Πρωτιά!

Επιβλητική ήταν η παρουσία της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς». Η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε 5-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ για τον όγδοο όμιλο του Champions League και έπιασε κορυφή. Για τους Ουκρανούς σκόραρε ένας πρώην «κανονιέρης» o Εντουάρντο και καταχειροκροτήθηκε. Στο άλλο ματς του ομίλου, για την τρίτη αγωνιστική, η Μπράγκα νίκησε 2-0 την Παρτιζάν.

Επιβλητική ήταν η παρουσία της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε 5-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ για τον όγδοο όμιλο του Champions League και έπιασε κορυφή.

Για τους Ουκρανούς σκόραρε ένας πρώην «κανονιέρης» o Εντουάρντο και καταχειροκροτήθηκε.

Στο άλλο ματς του ομίλου, για την τρίτη αγωνιστική, η Μπράγκα νίκησε 2-0 την Παρτιζάν.


Άρσεναλ- Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-1



Οι «κανονιέρηδες» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους στην Σαχτάρ. Όλα ξεκίνησαν όμως από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των Ουκρανών, Πιατόφ, που του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια. Από το λάθος αυτό, στο 19’ επωφελήθηκε ο Σονγκ και άνοιξε το σκορ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, στο 42’ ο Νασρί διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Από εκεί και έπειτα… καταιγίδα! Στο 60’ ο Φάμπρεγκας έκανε το 3-0 με πέναλτι. Στο 66’ χάθηκε η μπάλα και όταν… βρέθηκε ήταν στα δίχτυα. Την είχε στείλει ο Γούιλσιρ. Τρία λεπτά αργότερα σκόραρε και ο Σαμάκ σημειώνοντας το 5-0.

Η βραδιά «έκλεισε» με τον καλύτερο και πιο συγκινητικό τρόπο. Στο 82’, ο πρώην «κανονιέρης» και επιθετικός, πλέον, της Σαχτάρ, ο Εντουάρντο, μείωσε για τους φιλοξενούμενους, δεν πανηγύρισε το γκολ και ανάγκασε όλο το γήπεδο να… σηκωθεί όρθιο και να τον χειροκροτήσει.

















Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Λούκατς, Έμπουε, Σκιλασί, Τζουρού, Κλισί, Σονγκ, Γουίλσιρ, Ροσίτσκι, Φάμπρεγκας, Νασρί, Σαμάκ

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Κούσερ, Ρατ, Χούμπσμαν, Ρακίτσκι, Γουίλιαν (46' Ντάγκλας Κόστα), Τεϊξέιρα, Μκιταριάν, Γκάι, Λουίς Αντριάνο

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Γήπεδο: «Emirates»


Μπράγκα- Παρτιζάν 2-0



Οι ομάδες που κοντράρονται για να καταλάβουν την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, αναμετρήθηκαν σήμερα στην Πορτογαλία, με την Μπράγκα να επικρατεί 2-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 35’ με έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο Λίμα από απευθείας φάουλ. Τα τέρματα για τους Πορτογάλους διπλασίασε ο Ματέτους στο 89’.









Μπράγκα: Φελίπε, Πάουλο Σέζαρ, Παουλάο, Εχιτζίλε, Σίλβιο, Μαντρίδ, Βαντίνιο, Μοϊσές, Άλαν, Λίμα, Νασιμέντο

Παρτιζάν: Στοΐκοβιτς, Κρστεΐτς, Λαζέφσκι, Μίλκοβιτς, Σάβιτς, Ίλιτς, Σμίλιανιτς, Μορέιρο (46' Μέντο), Τόμιτς, Κλέο, Σκέποβιτς,

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)

Γήπεδο: «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα»

Η Βαθμολογία του 8ου ομίλου

1. Άρσεναλ 9
2. Σαχτάρ 6
3. Μπράγκα 3
4. Παρτίζαν 0

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x