Champions League

Άσφαιροι… κανονιέρηδες

Είχε την κατοχή, τα ηνία του αγώνα, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες (αν και λίγες) αλλά το γκολ δεν το είχε η Άρσεναλ και έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με τη Μαρσέιγ στην τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» διατηρήθηκαν έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντόρτμουντ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό.

Είχε την κατοχή, τα ηνία του αγώνα, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες (αν και λίγες) αλλά το γκολ δεν το είχε η Άρσεναλ και έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με τη Μαρσέιγ στην τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κανονιέρηδες» διατηρήθηκαν έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντόρτμουντ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό.

Επόμενη αγωνιστική (23/11):

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Ντόρτμουντ

Βαθμολογία - 6ος όμιλος:

1. Άρσεναλ 8 (4-2)
2. Μαρσέιγ 7 (4-1)
3. Ντόρτμουντ 4 (3-7)
4. Ολυμπιακός 3 (4-5)



Μόλις στο τρίτο λεπτό προσπάθησε να αιφνιδιάσει η Μαρσέιγ όταν ο Τζόρνταν Αγιού έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Αντρέ Αγιού πήρε τη σκυτάλη και στο 6’ σημάδεψε και εκείνος λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Στσέζνι με την Άρσεναλ να ξεφυσά ανακουφισμένη και να μπαίνει και αυτή σιγά σιγά στο ματς.

Οι «κανονιέρηδες» συνεργάστηκαν ωραία στο 9’ όταν ο Ζερβίνιο με ωραία μπαλιά τρύπα βρήκε τον Γουόλκοτ που σούταρε για να δει τον Μαντάντα να αποκρούει σωτήρια. Στο 13’ ήταν σειρά του Στέζνι να επέμβει και να κρατήσει την εστία του ανέπαφη σε προσπάθεια του Ρεμί και κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα ηνία του αγώνα και είχαν την οριακή κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο με 53% και τις τελικές προσπάθειες με 8-7 υπέρ τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ ανέβασαν την πίεσή τους και έχασαν ευκαιρίες με τους Ζερβίνιο, Ράμσεϊ και Αρτέτα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το μοναδικό 0-0 στα ημίχρονα της σημερινής βραδιάς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μερτεζάκερ έστειλε την μπάλα άουτ στο 48’ υπό την πίεση της άμυνας και τους τερματοφύλακα και το δεύτερο ημίχρονο κυμάνθηκε σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα ρυθμού από το πρώτο. Η μπάλα κυκλοφορούσε με την Άρσεναλ να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο στην κατοχή με 52% ποσοστό.

Ελάχιστες τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι με τους οπαδούς των «κανονιέρηδων» να απαιτούν την είσοδο του Φαν Πέρσι και τον Αρσέν Βενγκέρ να μην τους χαλά το χατίρι ρίχνοντας τον Ολλανδό επιθετικό στο παιχνίδι στο 62΄. Ο πρώτος σκόρερ της Άρσεναλ φέτος χρειάστηκε 15’ λεπτά για να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου με τον Μπανταντά να αποκρούει την προσπάθειά του όμως στο 77’.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα με την Άρσεναλ να μένει στο μοναδικό 0-0 της αγωνιστικής ημέρας στο Τσάμπιονς Λιγκ και με τον βαθμό που πήρε να παραμένει μόνη πρώτη στον όμιλο.



Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Τζένκινσον, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ (66’ Ροσίτσκι), Ζερβίνιο (76’ Αρσάβιν), Παρκ (62’ Φαν Πέρσι).

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Φανί, Ντιαρά, Ενκουλού, Μορέλ, Ντιαβαρά, Α. Αγιού, Βαλμπουενά (74’ Γκονζάλες), Σεϊρού, Τζ. Αγιού (84’ Ζινιάκ), Ρεμί (68’ Αμαλφιτανό).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x